resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 37651
    galatasaray'ın gerçekten son defa ve tam olarak şu anda ihtiyacı olan teknik adamdır. nedenlerini aşağıda özetleyeceğim ancak kesinlikle bu yönetim kendisine gitmeyecektir ve gitsede anlaşamayacaktır.

    çok fazla detaylara girmeden tekrar nedenlerine dönecek olursak;

    1. kendisi oluşturulan algı gibi 2. dönemi dışında galatasaray'da başarısız olmuş bir adam değildir. 4. döneminde burak elmas tarafından kandırılmış ve vasat bir kadro ile sezona başlamış ona rağmen avrupa'da başarılı olmuş ancak ligde alenen katledilmiş ve arkasında bir yönetim gücü olmadığı için o leş kadroyla ligde de başarılı olmasının önüne geçilmiştir.

    2. okan buruk'a 2. sezon şampiyonlukta verilen kadroya eşdeğer sayılabilecek kadro kendisine sadece 3. döneminde ünal aysal tarafından verilmiş ve o dönemde de öyle handikap sıfırlarla, çöp ilk yarılarla geçen maçlar ya da sezonlar izletmemiş aksine gümbür gümbür oynayan bir galatarasaray izletmiştir. 1. döneminde kendi oluşturduğu yapılanma ile ekmeğini taştan çıkarmış ve galatarasaray'a unutulmaz başarılar yaşatarak imparator olmuştur.

    3. kendisinin hiçbir zaman yönetime kalkan olayım derdi olmadı, aksine yapılan yapılamayan bu transfer olur, takımın hakkını savunmak olur ilk ve hemen eleştiren kişi oldu. başarısızlıkta futbolcuları suçladığı, hele isim bazlı taraftarın önüne attığı hiç olmadı. yönetemediği bir futbolcu olmadı. çok eleştirilsede forma adaletsizliği yaptığı olmadı. aksine zaman hep onu haklı çıkardı ve günün sonunda taraftar hocaya kızdık ama oynatmamakta haklıymış dedi.

    4. hiçbir zaman bireysel yeteneklerin kurtardığı sayısız maç olan süpriz sonuçlarla başarı elde etmedi. aksine takım olarak başarılı olabildi ya da takım olarak başarısız oldu.

    5. çok hezimetler yaşamış olabilir ancak aklıma geldiği kadarıyla hiçbir zaman sparta prag, molde, 10 kişilik fenerbahçe, süper kupa da beşiktaş, kopenhag ve son olarak young boys maçlarındaki gibi takımın bu kadar silik, bu kadar gole uzak, bu kadar organizasyonsuz ve bu kadar kötü kadro ve değişiklik tercihlerinin yaşandığı üst üste bu kadar final maçı geçirdiği bir dönem olmamıştır. aksine galatasaray'ın en kötü dönemlerinde bile finallerde fark yaratmasını sağlamış, galatarasaray'ı finallerin takımı yapmıştır.

    6. çok eleştirildiği transferlerde bile aldırdığı çoğu oyuncu sonradan ya takıma çok katkı sağlamış ya da çok büyük paralar kazandırmıştır. öyle yine oluşturulan algı gibi transfer tercihleridne başarısız gibi bir durum yok. aksine döneminde yapılan tüm transferler incelense muhtemelen %80 oranında ya takım katkı almış ya da para kazandırmıştır. bence başarısız olduğu tek transfer dönemi 2. dönemidir. 4. döneminde tekrar belirtmek gerekirse burak elmas tarafından kandırılmış ve ona göre transferler yaptırılmıştır.

    7. panathinaikos döneminde ise o kadroyla muhtemelen yapılabilecek en iyisini yapmıştır. o dönem için eleştireceğim ve anlam veremediğim tek tercihi samet akaydındı.

    8. kendisi tekrar gelse bunun son meydan okuması olacağını bildiği ve bunun yakın dostu ve fenerbahçenin başındaki mourinho'ya karşı olacağını bildiği için ekstra motivasyonla olacağı kesin.

    9. başta icardi olmak üzere takımın yaşadığı erden timur'suzluk sorunu da ortadan kalkacaktır.

    10. zaha muhtemelen takıma kazandırılacak ve muhtemelen oynadığı oyunla birçok maçı çözecektir.

    liste uzayıp gidebilir. ben terimci de değilim terimsporlu'da değilim. ancak terim şöyleydi böyleydi yok başarısızdı, yok çağ dışıydı algılarına da inanan biri değilim.

    tekrar dönmesinide aslında istemem, muhtemelen de dediğim gibi dönmeyecektir ancak bu cendereden bizi çıkartabilecek tek isimde kendisidir. başka bir isim yok mu denilebilir, illaki vardır ancak takıma ve taraftara kendini kabul ettirene kadar muhtemelen sezonu kaybeder.

    arda turan'da bir gün galatasaray'a hoca olacaktır ancak o da şu an gelirse çok büyük bir risk alıcak ve muhtemelen kariyerinin başlarında harcanma ihtimali yaşayacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın