• 131
    minimum gereksinimi bir as bir de yedek oyuncudur. ingilizce “versatile” yani çok yönlü oyuncu sayısı, kadrodaki futbolcuların yeterliliği vs. sonradan tartışılabilir.

    galatasaray kadrosunun geçtiğimiz 4-5 transfer dönemini rezil geçirdiği ve bununla alakalı berbat adımlar attığını konuşabiliriz fakat anlamsız. bugüne gelelim.

    kaleci:muslera-günay

    sağ bek:jelert-dubois-ali turalp

    sağ stoper:davinson sanchez-nelsson-metehan

    sol stoper:abdülkerim

    sol bek:köhn

    6 numara: torreira-berkan kutlu-kaan ayhan(u: kaan aslında sağ stoper olarak geldi fakat artık en iyi mevkisinin 6 olduğuna hepimiz eminiz)

    8 numara: sara-kerem demirbay-sergio oliviera-eyüp aydın-taylan antalyalı

    sağ kanat: ziyech-yunus akgün

    sol kanat: barış alper yılmaz-kerem aktürkoğlu-zaha

    10 numara: mertens

    santrafor: icardi-batshuayi-halil dervişoğlu

    şimdi barış aslında sağ kanat, kaan aslında stoper diyen falan olan olacaktır ancak an itibariyle en iyi verim verdikleri bölgeleri yazdım.

    kadronun ham olarak sol stoper, sol bek, on numarası eksik. nicelik anlamında diyorum. takım içerisinden devşireceksek bu hazırlık döneminde öyle bir şey görmedik. ayrıca geçen sene kerem aktürkoğlu’ndan 10 numara* devşirmeye çalışırken yaşadık ki yarışan takımda futbolcunun gelişimi beklemek gibi bir hülyaya kapılmamak gerekiyor. zira eldeki bulguru da kaybetmene sebebiyet verebiliyor.

    geçen sene ve devre arası transfer dönemlerinde derinleşen bu kadro çarpıklığı düzelmeden hocanın “ağır” eleştirilmemesi gerektiği kanaatindeyim. söylenene göre bu sezon transfer süreçlerinde daha etkin bir rolü var. bu aralar formsuzluğunun altında transfer süreçleriyle aşırı vakit kaybediyor olma ihtimalini de kenara koyuyorum.

    kadronun nitelik kısmına hiç gelmiyorum zira o da “bence” transfer dönemi sonrasının konusu.

    niceliği bozuk kadrolarla 2 senedir titanlara karşı savaşan, rekorlar kıran, olmaz dediklerimizi olduran hocaya en azından fenerbahçe maçına kadar sonuna kadar destek olalım. zaten olumsuz sonuç ve durumlar en çok da kendisini kötü etkiliyor. bugünkü maç öncesi basın toplantısında ve bir kaç maçtır görüyoruz, çok savruk açıklamaları var. gergin…

    biz kötüyken hoca geldi, elini taşın altına koydu ve bizi buradan çıkardı. bu kez de o kötü giderken biz gidip onu bu kötü gidişten çıkaralım. sonsuz destek olalım.

    şans, güç, enerji, güzellik, hayırlısı, mutluluk, coşku… hepsi seyrantepe’ye aksın. inanırım ben enerjiye. herkesten olumlu enerjilerini, iyi dileklerini rams park‘a göndermelerini rica ediyorum. kadroyu sonra tekrar konuşuruz.

    (bkz: 27 ağustos 2024 galatasaray young boys maçı)

    edit: kanat mevkileri ters yazmışım, teşekkürler azmimertcelik
App Store'dan indirin Google Play'den alın