resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 12581
    sorun oynattığı 4-2-3-1 değil. sorun, ne kadar 4-3-3 kanat forveti ve ortasahası varsa transfer edip, 4-4-2'den bozma bir 4-2-3-1 oynatmaya çalışması. aradaki inanılmaz makas farkına rağmen oyuncuların verilen rollerin altında kaldığını görüyorsak ve bu oyuncular oraya özenle transfer edilen oyuncularsa burada büyük sorun var demek.

    yani 4'lü beki transfer edebilecekken, özellikle hayatında 4'lü görmemiş 5'li kanat bekleri transfer edip de 4'lüde çarçur edilmesine alıştık.

    direkt kenar oyuncusu transfer edebilecekken, hayvani bütçelerle zaha-zaniolo-ziyech gibi avrupanın en gözde kanat forvetlerini transfer edip 4-4-2'de bek kovalatamayınca kesilmesine bile alıştık.

    fakat istatistiklerinin %70'ini 10 numarada yapmış bir adama 8-10 oynasın diye 20 milyon verdirip de, 2'li orta sahada geçiş savundurtmaya çalışması işin şirazesini kaydırıyor artık. bu ne perhiz yahu?

    mevcut sorunların neredeyse tamamı transfer ettiği oyuncularla oynattığı oyunun birbirinden apayrı dünyalar olmasıyla alakalı hale gelmiş durumda. geçen seneki eksikliklerimizi geçtim, 2022 den kalma eksikliklerimiz bile halen ayan beyan ortada duruyor ''orta saha''.

    ne tuhaftır ki bir tek jelert gerçekten oynamaya çalıştığımız futbola uygun. fakat onun transferi de tamamen tesadüf eseri... çok yönlü bir dinamo bek değil, doue gibi dribber bi çizgi beki alıyorduk?

    4-2-3-1'e dair büyük büyük sempatileri ve inancı varsa, en azından kendi düşüncelerine olan saygısından 4-2-3-1'de oynayabilecek oyuncular transfer etmeli artık. ya da yaptığı onca transferlerin sonucunda oluşturduğu 4-3-3 takımına saygı duyup, değişime gitmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın