• 36122
    9 ağustos 2024 galatasaray hatayspor maçı öncesi;

    transfer yapılmasına rağmen hala sağ bekte kimin oynayacağının bilinmediği maç.

    dahası köhn'ün belki son maçı.
    gelecek hafta sol bek için dertlenebiliriz. öyle bir kadromuz var.

    merkezde 10 numara gibi görünen bir 8 numaramız var. yani 8.5 numara geri döndü * ama hala belirsizlik var. bugün sahada olacak mı? göreceğiz!

    topu sağdan sola, merkezden kanatlara falan derken icardi ile topu yine ölümcül bölgede buluşturamıyoruz. geçen sezonun sonlarına doğru yaşadığımız sıkıntı. sezon başında da yaşamıştık da ortasına doğru çözüp sonra tekrar yaşadık.

    bize karşı kompakt kapanan takımlara karşı yaşadığımız standart sıkıntı.

    icardi'ye top gelirse ne olacak onu da çok bilmiyorum açıkçası. wanda, çocuklar, kredi kartlarının iptali, nafaka, velayet davası derken kafası karışık.

    kanatlara gelelim.
    kimin oynayacağı burada da meçhul. merkezde iki pivot ile oynayınca buraya ziyech atıyorduk. kanatta oynayan bir oyun kurucu. ama işte sağ bek burada olmayınca onu da alana sıkıştırdığımız için bir yararını göremiyoruz.

    ziyech var elinizde, çelsi ve ajax günlerinde arka direğe attığı toplarda zibilyon tane gol bulunmuşken, stoperler icardi ile meşgul iken böyle bir organizasyon görmemeyi de ziyech'e yazmayacağız tabi...

    diğer kanat daha fena.
    barış geçen sene sağda oynarken (yavrum, bek, kanat, forvet her şeyi oynadı) milli takım performansı ile birlikte artık sağ bekte oynama işi biraz barış'ın kariyerine balta vurmak demek. çok zorda kalmadıkça olmaz diye düşünüyorum.

    onu sola attığımızda, kerem demirbay'ın biraz standardına yaklaşmasıyla merkezdeki sorunu da yok edip kanatları toparlamıştık.

    şimdi solda işler sağa göre daha fena.
    sağda ziyech, barış (opsiyon), berbat ötesi yunus var. adana demir performansı sonrası herkesin kerem - yunus kanatları hayaline çabuk darbe vurdu bu genco. bizim altyapı oyuncularının "ben gidecem yhaaa!" deyip bir tanesinin bile bir baltaya sap olamadığı bu dünyada bence baltaya sap olabilecek en yakın oyuncu.

    solda ise bay, zaha, kerem var.
    burası daha net isimlerle ve daha büyük bir rekabete sahip.

    zaha bildiğimiz zaha değil.
    havasından, suyundan, oyun yapımızın, beklentilerimizin komple kristal saray'dan farklı olması mı bilmiyorum ama bir türlü o zaha yok. zaten olsa sol kanatta ismi tahtaya ilk yazılan isim olur. ben yine de ilk isim olması gerektiğini düşünmeye devam edeceğim. ama o da kristal saray'a kiralık gidebilir. yani haberler var öyle.

    merkezde sara varken (skills videoları kadar oynasa yeter) kanatların birini tercihen sağ kanadı barış, sol kanadı zaha yaparak sürekli delici ve sürekli belirleyici olmak isterim.

    kerem için ise artık bizimle deyılsın demek şart.
    bunun sebepleri var elbette.

    pva ile idmanda kavga etti.
    marcao ile sahanın ortasında kavga etti.
    ibb bunu "primadonna" tripleri yüzünden gönderdi.
    mayıs ayında "ben gidiyom ha!" tribi ile şampiyonluk kutlamasına çıktı.
    beşiktaş maçında olanlar ortada...

    tüm bunları göz önüne alınca her şey bu çocuğun başına geliyorsa o orada mağdur değil, sanıktır... geçen sene vedalaşmak lazımdı da işte yerli sorunu!

    her sene dabıl dabıl giden adamın hala teklif almamasının (spartak değil daha üst düzey) nedeni ne olabilir ki?

    orta sahaya gelince.
    en azından burası benim içimi biraz rahatlatıyor.

    thor - kaan geçen sene cl'de inanılmaz iyi performansı verdi.
    her zor maçta işini iyi yaptı bu ikili. dayı'nın canı istediğinde tek başına maç alacak potansiyeli var. canı istediğinde demeyelim de fiziği el verdiğinde diyelim. hiçbir zaman flash gibi bir oyuncu olmadı ama bu kadar ağırda değildi. sara, göreceğiz, izleyeceğiz, bakacağız. mertens ise mertens yani...

    buraya berkan'ı da yazabiliriz. yusuf demir'in de ilave edilmesi muhtemel.

    kağıt üzerinde fiziksel, teknik, mücadele bazında eldeki oyuncular lig için çok çok yeterli. cl için ise görüyorsunuz türkiye'ye oyuncu getirmek o kadar kolay değil...

    stoperlere gelince.
    "ben gitçem yhaa" tribindeki emin gittikten sonra metehan, nelsson, sanchez, apo var. sezon ortasına doğru sanchez nelsson ikilisi oynar... apo'nun gitme ihtimali de yok değil yani. herkes bizden başka transferler beklerken 20 ağustos'tan sonra stoper aramaya başlayabiliriz.

    netice itibariyle;

    bek mevkisi eksik. giden olunca daha da eksik olacak.
    stoperlerin durumu net değil
    kanatlardaki oyunculara bakınca performans sorunları yaşanabileceği gibi gidenler olunca eksik bile kalınabilir.
    forvetler neyse ki iyi.
    orta saha da ilave yapılmasa da şu haliyle süper lig için yeterli.

    geçen senenin ve ondan önceki senenin şampiyonunun durumu bu.

    şimdi isterseniz zamanında ve liste başı oyuncuları ikna edemeyen yönetimi suçlarsınız, isterseniz sorunları kaf dağının ardından bile görünen, ama bir sağ bek bir 8 numaranın alınmasını yeterli gören, takımın korunmasını ve herkesin kalmasını istiyorum diyen teknik heyeti mi suçlarsınız orası beni ilgilendirmez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın