• 3307
    oto sanayiciyim. on dükkandan dokuzunda suriyeli işçi var. çıkmacılar afrikalı içi çalıştırıyorlar. ayakkabıcılar sitesinde çalışanların yarısından fazlası suriye vatandaşı. tekstil sektöründe yine aynı uyruklu adamlar var. hamallık belli bir yabancı ırkın elinde dönüyor.
    bunların çoğu kaçak işçi. çok fazla para dönen sektörlerinden birinde sınırlamaya gidiyorsun. sebebini de yerli oyuncu gelişimi koyuyorsun.
    diğer mesleklerde yerli açığı yok mu? eğer ülkenin diğer mesleklerinde yabancı uyruklular sınır tanımaksızın çalışabiliyorsa futbola da sınır koyamazsın. 10 sene sonra izmir'de yerli kaportacı bulamayacak duruma geleceksin. kimse diyor mu meslek liselerini genişletip kaporta mesleğine yönlendirme yapalım diye? az buz para da kazanılmıyor. neredeyse bir beyaz yaka kadar gideri var işçinin.
    işin özü yabancı sınırı tamamen serbest bırakılmalıdır.
    10 türk, 8 yabancı, 3 türki devlet, 5 devşirme falan bunlar boş milliyetçiliktir. okur yazar seviyesinin düşük olduğu, dini ve ırki inançlar üzerine yoğunlaşmış halkın gözünü kolay boyuyorlar böylelikle.
    ne türk oyuncu kendi değerine ulaşabiliyor ne de o değerleri yansıtabiliyor. örnek çok.
    emre akbaba, tarık çamdal, alper potuk, mehmet ekici gibi ismi bir süre sonra anılmayacak adamlara tonlarca paralar döküldü.
    bir vatandaş geliyor diyor ki yabancı sınırlı olmalı. abi x takımını tutuyor. o x takımının maçını en son 2 sene önce izlemiş. ligi sadece aspor'dan takip edip federasyon berbat diyor.
    yerli oyuncu yetiştiremiyoruz kardeşim diyor.
    abiye soru sormuyorum, sıkıştırmıyorum. çünkü futbol cahili.
    işte böyle böyle bu abilerin gözlerini boyuyorlar. kaç bin dijitürk satılıyor yılda? trt'den özet izleyen adam sınır 5 olsun diyor.
    çok mu tutucu olmak istiyorsun? o zaman ilk önce etrafındaki kaçak işçiliğe dur de.
App Store'dan indirin Google Play'den alın