• 3961
    euroleague gibi bir organizasyona katılması intihar olacak kulüp branşı.

    öncelikle, partizan'ın bütçesi 20 milyon dolar.
    10 milyon dolara, bahsedilen ligde paspas olursun ki, usmanovic ayranic isimli antrenör arkadaş 20 milyon dolar bütçeyle, lige el öpen bıyıklı yardımcısı sayesinde korkunç giren efes'in bile arkasında kaldı.

    senin ülkenin ekonomik durumu belli, her an kur şoku yaşamak ile karşı karşıyasın. sat 400 eurodan sezonluk kombine satabiliyor musun? daha 5 liralık kadın basketbol maçlarında stad dolmuyor, değil ki 400 euro ortalamadan kombine satacaksın... ki bu arada bununla toplam takım bütçesinin yüzde 30'unu karşılayacaksın. daha maçlara gider gelirken, euroleague'in bu masrafları karşılamadığından bahsetmedim bile. bunun oteli, uçağı var... euroleague bunları ödemekten aciz...

    bir de bu euroleague tutkusu nedir? ne oluyor euroleague'e gidince bir anda stad dolduruyoruz, çok büyük takım oluyoruz? madem dolduracaksınız stadı, bak orada duruyor şampiyonlar ligi... bu yıl galatasaray'ın ekonomik tabloda açıklanan bütçesi 8 milyon dolar. buyrun sevgili taraftar, yönetime başvuralım, 15 bin liradan kombinelerimizi tamamlayalım. herhalde kar eden bir branş olunca yönetim daha duyarlı olacaktır değil mi? geçen yıl senin kombine fiyatlarının ortalaması 2bin lira bile değilken(60 euro) kaç kişiye oynadın da, şimdi çıkıp 400 euro iken stadı dolduracaksın?

    https://www.eurohoops.net/...eyirci-ortalamalari/

    3,300 kişiye 60 euro ortalamadan(ki o bile iyimser de neyse) oynamışız. toplam gelir 200 bin yüro.*. asrın takımı, basketbolun ocağı, cikcikler toplamda 5500 seyirciye oynamış. fiyatlarına baktım bizim 4 katımız. 1.2 milyon euro en baba edecekleri gelir. hadi diyelim bsl playoff gelirleri ve maç başı bilet satımı ile ekstradan bir de 800 bin euro kazansınlar. 2 milyon yüro...

    kapitalizmde temel bir kural vardır. bir iş karlı ise, bütün yatırımcılar oraya yönelmenin, pastadan pay almanın bir yolunu ararlar. euroleague için böyle bir durum söz konusu mu? hayır. zengin yalı çocuğu tarzı kulüplerin birbirlerine böbürlenmek için 'pornografik'* paralar harcadığı züppe organizasyonunun adı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın