• 441
    tarih 2012. uğur dündar, meclisteki darbe komisyonuna "kendi rızasıyla" katılır ve fetö'yü savunur.

    https://www.milliyet.com.tr/...ru-gulen-dir-1614173

    "fethullah gülen’in kendisine gönderdiği mektubu komisyonda okuyan dündar, gülen’in “28 şubat döneminin bir numaralı mağduru olduğunu” söyledi. dündar, “iyi ki o dönemde darbe olmamış yoksa beni kurşuna dizdirirdi doğan güreş” dedi."

    mevzubahis mektup da fetö elebaşı tarafından uğur dündar'a 2009 yılında gönderilmiştir. tamamı şöyle:

    "çok değerli, saygıdeğer yazar, yapımcı ve gerçek aydın sayın uğur dündar beyefendi...

    her zaman olduğu, şu son aylarda bir linç kampanyasıyla üzerime gelindiği bir dönemde de ortaya koyduğunuz demokrat tavır, gerçekçi anlayış ve cesaret örneği, son derece takdire şayan ve mucib-i teşekkür olmuştur.

    herkes gibi akan zaman ve süratle değişen hadiseler çerçevesinde bazı görüş, düşünce ve tavırlarımda birtakım değişmelerin görülmesi tabii olmakla birlikte, bu fakiri yakından tanıdığınızı sandığım biri olarak, hiçbir zaman kimseyi, hele bir milleti aldatmayacağımı takdir edersiniz. hakkımda bir linç kampanyası başlatanların da esasen bunu bildiğini, fakat maksatlarının başk a olduğunu da, mutlaka herkesten çok iyi biliyorsunuz.

    ilk günden bu yana, gerçek ve sorumlu bir aydın sıfatıyla daima demokrasinin, evrensel insan haklarının ve insani özgürlüklerin müdafii olarak gösterdiğiniz performans, inanıyorum ki, nesiller için örnek olacak mahiyettedir.

    gösterdiğiniz civanmertlik ve ortaya koyduğunuz vefadan dolayı en içten teşekkürlerimi ve bu münasebetle kalbi hürmetlerimi arz eder, cenab-ı allah'tan sıhhat, afiyet ve mutluluklar dilerim."
    (f.g.)

    https://www.google.com/...ra-mektup-57009h.htm

    bu mektup üzerine ahmet hakan, şunları yazmıştır:

    "bir: uğur dündar gerçek ve sorumlu bir aydındır. iki: uğur dündar cesur ve demokrattır. üç: uğur dündar evrensel insan haklarının savunucusudur. dört: uğur dündar civanmert bir insandır. beş: uğur dündar için "vefa", istanbul'da bir semt adı değildir. altı: uğur dündar nesiller boyu örnek alınacak hasletlere sahiptir.

    uğur dündar da 2010 yılında yayınladığı "işte hayatım" ismindeki kitapta bülent ecevit'in fetö'ye iyi gözle baktığını, örgütü zararlı bulmadığını ve kendisini etkilediğini söyler:
    "ben de dürüst bir siyasetçi olan merhum başbakanın etkisinde kalarak, fethullah gülen hareketine onun gibi bakmaya başlamıştım. bu nedenle gelen ihbarları ciddiye almıyordum."

    sonrası da en başta kopyaladığım "fetö mağdur" lafları.

    kimleer, kimlerle beraber.

    o değil de, ahmet hakan'ın vurguladığı vefa neydi acaba?
App Store'dan indirin Google Play'den alın