• 64
    var olmayandır... var olmamasının sebeplerinin bence en önemli kısmını başka bir başlık altında yazmıştım önce orayı alıntılayarak başlamam lazım;

    --- alıntı ---
    jenerasyon farkımız var özellikle fenerbahçe ve beşiktaş taraftarlarıyla. galatasaray genç ve dinamik bir taraftar potansiyeline sahipken diğer takımlar genel olarak yaşlı taraftarlardan oluşuyor. bu jenerasyon farkı da güç merkezlerinde kendini çok daha fazla belli ediyor. medya patronları, siyasetçiler, büyük holding sahipleri hep ya fenerbahçeli ya beşiktaşlı ve dikkat ederseniz hepsi 60-70 yaşlarında en az. galatasaraylı olan iş/medya/holding insanlarına bakarsanız göz önünde olanlar çoğunlukla 40-50 yaşlarında, yeni yeni güç merkezlerine dahil olan bir jenerasyon. yaptırım gücü ve paranın musluğu şu an için galatasaraylılarda değil ekseriyetle ama bu devran dönecek ve o zaman da bizim burada yaka silktiğimiz şeyleri diğer takım taraftarlarından dinleyeceğiz.
    --- alıntı ---

    bu ve benzeri sebeplerden ötürü esas işi yayıncılık, içerik üreticiliği, yorumculuk, gazetecilik olan kişilerden galatasarayın hakkını sizin ya da benim gibi aramaya çalışmasını beklemek nereden bakarsak bakalım gerçeklikten uzak kalıyor. işin ucunda geçim kaygısı, para kazanma ihtiyacı ya da hırsı, hayat idame ettirme olunca kimsenin gözü takım-renk görmez, profesyonel hayat der geçerler.

    medyada/sosyal medya da şu an için zaten bir elin parmakları kadar olan galatasaraylı yorumcuları ve kişileri kötüleme/düşürme/karalama yapmadan da; tükettiğimiz sosyal medya/medya içeriklerinde topluca yapılabilecek pozitif ayrımcılık ve seçimlerle istediğimiz eksene çekebilme gücü izleyici/seçim odağı olarak bizlerin elinde. kıç ekran tüplü televizyondayken bile yapabildiğimiz şeyi (beğenmediğin programda kanal değiştirme) şu devirde alasını yapabiliyorken sinirlerimizi bozan/hoşumuza gitmeyen yayın ve yayıncılar için neden yapamayalım? içeriğini beğenmiyor musun kanalın engelle geç, söyledikleri hoşuna gitmedi mi bir yorumcunun kanalı değiştir, başka bir hesap senin önüne mi çıkarıyor beğenmediğin içerikleri bas engeli, bir kanala ya da oluşuma kıl mı oldun değiştir kanalı... bu tarz hesapların-kanalların-kişilerin içeriklerini ziyaret etmeyin, paylaşmayın, etkileşim vermeyin... bir kişiyim ben ne olacak deme, 30 milyonu aşkın taraftarı olan bir camianın yaptırım gücü budur. sen 1 olursun, ben 2, bir diğeri 3; bir bakmışsın o kanalın/programın izlenme ve abone sayıları yarı yarıya düşmüş... göreceksiniz ki hem tükettiğiniz medya kanalları hem de sosyal medyanız çok güzel bir hale gelecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın