• 31
    2005 yılında son dönemde sıkça tepki toplayan glazer'ların manchester united'ı devralmasının tetiklediği olaylar sonucu manchester united taraftarı bir kesim tarafından kurulan ve aradan geçen 19 senenin ardından halen daha yarı amatör olarak hayatına devam eden futbol kulübü. bu sezon ingiltere futbol piramidinin 8. sırasında yer alan kuzey premier liginde mücadele etmekteler.

    manchester united'ın son premier lig şampiyonluğunun üzerinden 11 sezon geçti, belki bir 11 sezon daha şampiyon olamayacakları şekilde yönetilmeye devam ediyorlar. protestolar, tepkiler glazer ailesine karşı çığ gibi büyüdü. buna rağmen fc united of manchester gibi temelde iyi niyetli, taraftar içinden çıkma bir amatör girişime olan ilgi ingiltere gibi bir futbol kültüründe dahi neredeyse sıfır.

    futbol artık tam anlamıyla küresel bir endüstri. bugün fenerbahçe'nin anlamsız, ciddiyetsiz ve ezikçe ligden çekiliriz, yeni kulüp alırız, sıfırdan kulüp kurarız beyanları tamamen gerçeklikten uzak. zaman zaman galatasaray taraftarı da ateş güneş örneği ile genel kurula ve kulübün yapısına tepkilerini verseler de öyle bir şeyin mümkünatı günümüz dünyasında maalesef yok.

    dev şirketlerin imparatorluğunda yaşadığımız çağımızda dev kulüplerin tahtının amatör oluşumlar tarafından sallanmasının olasılığı okyanusta bir su damlacığı kadar. herkes bir peri masalını sever fakat böylesi işler peri masalından dahi çok daha fazlasını gerektiriyor. muhtemelen bu kulüp sembolik olarak faaliyetlerini çok uzun zaman daha sürdürecektir. bunun da tek sebebi ingiltere'de kurulmuş olmasıdır. harici herhangi bir ülkede, herhangi bir futbol kültüründe, hele ki bizimki gibi maymun iştahın ve balık hafızanın yaygın olduğu bir kültürde yaşam süresi bir elin parmağını geçmezdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın