• 70
    bazı ithamların, suçlamaların önünü en baştan kesmek gerekir. yılanın başını küçükken ezeceksin. galatasaray'ın camia olarak bir terör örgütü yapılandırmasıyla ilişkilendirilmesi bunun bir örneği. 2018-2019 sezonu şampiyonluğumuzudan sonra fikret orman tarafından başlatılan ve karşı tarafı susturucu bir tepki vermediğimizden sebep ülkenin tamamına yayılan "galatasaray'ın bu şampiyonluğu şaibelidir. hatta galatasaray'ın bütün şampiyonluk lekelidir" yaftası da bunun başka bir örneği.

    bu "fetö" kalıbını barındıran ve rakiplerin bize hemen her maçta söylediği bir tezahürat var, buraya yazıp o iğrençliğe prim vermek istemiyorum, ancak o tezahürat başlı başına bir ulusal güvenlik meselesidir. o tezahürat peki ne zaman başladı, o tezahüratı kim ortaya çıkardı? 15 temmuz 2016'daki darbe girişiminden dört hafta sonra 13 ağustos 2016'da beşiktaş ile oynadığımız süper kupa finali maçında ortaya çıktı bu tezahürat ve bütün rakiplerimiz de hızlı bir şekilde bunu benimsediler. 2016'daki fetö yaftasının da, 2019'da şaibeli şampiyonluk suçlamasının da, hatta galatasaray'ın kurucusu ali sami yen'e edilen iğrenç küfürün de çıkış noktası hep aynı: bu iğrençliklerin çıktığı yer beşiktaş jimnastik kulübü. taraftarı, yöneticisi vs. sonra fenerbahçe bu çirkinlikleri alladı pulladı, bugünkü haline getirdi. beşiktaş'a en baştan tepkiyi koyamadığımız için, doğal olarak konuya bir noktada dahil olan fenerbahçe'ye de bir tepki koyamadık. bizi hakan şükür'le arif erdem'le vuran beşiktaş'a ihsan kalkavan'la, kalkışma gecesi beşiktaş'ın stadına iniş yapan askeri helikopterle iadeli taahhütlü bir cevap vermedik 2016'da. veremedik. tıpkı şampiyonluklarımıza dair iftiralar atan yine aynı camiaya semral özal üzerinden 1985-1986 sezonunu, sinan engin üzerinden 2002-2003 sezonunu, hatayspor üzerinden 2020-2021 sezonunu hatırlatarak cevap vermediğimiz gibi.

    bu fetö konusunda da, şaibeli şampiyonluklar konusunda da artık çok geç. 2016'daki dursun özbek yönetimi ile 2019'daki mustafa cengiz yönetiminin her iki konuda da günahı büyük. çünkü her iki konu da "çamur at izi kalsın" noktasını çoktan geçti. çamur atıldı, izi de üzerimizde kaldı. üzerimize yapıştı. seneler önce her iki konuda da çamur atıldığı anda, o çamurun üzerimize yapışmasına izin vermeden, atılanı atan(lar)a misli ile iade etmemiz gerekiyordu. o zaman bu konular anında kapanır ve bugün geldiği noktaya asla ulaşmazdı. bugün artık çok geç. bugün yapılabilecek pek şey yok maalesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın