resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 10613
    bu entry’nin yazılma tarihi itibariyle kendisini başarısız ya da vasat buluyorsanız iki seçenek var:

    ya galatasaraylı değilsinizdir,

    ya da düşünce yapınızda ciddi sıkıntılar vardır.

    galatasaraylı değilseniz iki seçeceğiniz var:

    ya başka takımı tutuyorsunuzdur,

    ya da aslında galatasaray’ı pek de sallamayıp sırf başarılarıyla hava atmak için sarı kırmızı forma giymişsinizdir, abartılı başarılar gelmeyince öfkeden deliye dönüyorsunuzdur.

    galatasaraylıysanız ama düşünce yapınızda sorun varsa;

    ya ciddi kişisel bir psikiyatrik probleminiz vardır,

    ya da hayatta hiçbir başarınız yoktur ve başarının nasıl geldiğini bilmediğiniz için saçmalıyorsunuzdur.

    eğer psikiyatrik bir sorununuz varsa seçenek çok. şifa dilerim.

    hayatta herhangi bir başarınız yoksa bu kez üç seçeceğiniz var:

    ya henüz hayatta herhangi bir kavga vermemiş, hiçbir mücadeleye girmemiş ve başarının nasıl geldiğini bilmeyen çok genç bir hayalcisinizdir,

    ya denemesine rağmen başarısız olmuş ve acısını etraftan çıkarmaya çalışan bir vakasınızdır,

    ya da ananasçı koç gibi her şeyi baba parasıyla hazır almış, imkansız emirler vermeye alışmış, kendi başına bırakılsa bakkala gidemeyecek bir zengin çocuğusunuzdur.

    bu kadar.

    kadrodaki yanlış yapılanmalara, tüm türkiye’nin karşısında birlik olmasına, aleni hakem katliamlarına, her maç en az bir golü ve bir penaltısı iptal edilmesine, kadrosundaki en iyi oyunculardan biri yerine kimse getirilmeden satılmasına, oyuncularının her maç aleni şekilde dayak yemesine, kulüp içini allak bullak eden iktidar sorunlarına, tüm rakiplerin "ligin en kritik haftası" mottosuyla maçlara çıkmasına, tüm medyada takımı aleyhine deli algılar kasılmasına ve çok sıkışık bir maç fikstürüne rağmen rekor puanla lig lideridir bu sezon. içeride dışarıda 4 derbi kazanmış, birinde deplasmanda berabere kalmış bir lig lideri hem de.

    avrupa'ya gelirsek;

    şampiyonlar ligi’nde ön elemeyi geçerek gruplara kalmıştır ki bunu son denediğimizde 5 yemiştik.

    manu'lu bayern'li gruptan çıkmayı 1 golle kaçırmıştır ki gruplarda son mücadelemizde 6 maçta toplamda 1 gol atabilmiştik. (bu bir fatih terim eleştirisi değildir.)

    avrupa ligi’nde beksiz ve orta sahasız bir şekilde mücadele etmiş ve ikinci maçtaki kırmızı karta kadar da turu elinde tutmuştur. 2021-22'deki gruptan çıkma bu kupadaki son başarımız, ondan önce ne zaman tur atlamıştık ezberden aklıma bile gelmedi şu an.

    daha iyi olabilir miydi? şüphesiz. kötü ya da vasat mı? asla. daha iyi olsaydı ne olacaktı? bu koşullar altında, inanılmaz başarılı. şu an ne? çok başarılı. neden kötü ya da vasat değil? yukarıda açıkladığım koşulların yarısıyla karşılaşıp ligin ortasında darmaduman olan çok dünya klasında teknik direktör gördük çünkü daha önce. bunun kolay olmadığını biliyoruz. nelerle mücadele edip nasıl aslanlar gibi kazandığını görüyoruz.

    anlaşılsın diye mümkün olan en basit dille yazıyorum, hala anlayamayanlar var çünkü.

    şu sosyal medyadaki vasat muhabbetini çıkaranın allah belasını versin. her ama her kulüp taraftarının dilinde aynı terane. “biz vasata alışamayız bizim farkımız bu.” hepsi aynı şeyi söyleyip nasıl farklı oluyorlarsa. ergen kandırmacası bir saçmalık. detaylı olarak şurada yazmıştım: (bkz: #3797560) öyle bir şey yok. hiçbir zaman olmadı. hiçbir kulüp, taraftarı cinsel organının keyfine eleştiri salladı diye başarılı olmadı dünya tarihinde. bilmeyenler araştırıp görebilir. twitter’dan değil ama. kendiniz yazıp kendiniz oynadığınız twitter’dan daha sağlıklı kaynaklar da var internette, biraz araştırırsanız öğrenirsiniz.

    galatasaray’ın geleceğidir okan buruk ve galatasaray kariyerine öyle bir başlangıç yapmıştır ki, son benzerini 1996’da gördük. ulaştığı nokta da malum. buruk da bu şekilde giderse adını fatih terim’in ya yanına ya da hemen altına yazdıracaktır. ama bildiği gibi giderse. sosyal medya goygoylarını dinlediğinde iç sahada giresun’a maç vermiştik en son. bildiğini okuduğundaysa fenerbahçe’yi berkan'la daha rüştünü ispatlamamış barış alper'le içeride dışarıda 3’leyip geçtik.

    dip not: gitmeden önce bir de amme hizmeti yapayım. sosyal medyada şu "vasata muhabbet" goygoyunu yapan tayfa, vasat kelimesinin anlamını en bilmeyen güruh oluyor genelde. vasat, "orta" demektir. "kötü" anlamında bir kelime kullanmak istiyorsanız "kötü" kelimesini kullanabilirsiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın