• 200
    açılın sözlükteki karanlık bulutları dağıtmaya geldim.

    son 1 haftadır tüm spor programlarında buna sinan yılmaz, orhan uluca gibi galatasaraylı yorumcular dahil bu maçı sadece beşiktaşın yükselen formu ile yorumlayıp galatasarayın işi zor olacak noktasına getirdiler. bense haftalardır bu maçı rahat bir şekilde kazanacağımızı düşünüyorum. sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim sizde rahatlayın , arkanıza yaslanın ve keyifle beşiktaşı yenmemizi izleyin.

    nedenine gelecek olursak beşiktaşın övgüyü aldığı maçlar trabzonu kendi evinde 2-0 yendiği maçı 90 dakika izledim. trabzon kale agzından 4 net gol pozisyonu kaçırıp 1 penaltısı verilmemiş haliyle kalesine gelen 2 şutuda gol yiyerek savusturdu ve 2-0 mağlup oldu. önemli oyuncuları halen kupadaydı. kadrosu çok eksikti, bu trabzona kendi sahasında 5 gol attığımızın altını çizeyim. aynı trabzon oyun olarak beşiktaştan çok üstün oynayıp bolca pozisyonda buldu ama atamayıp basit 2 gol yiyerek beşiktaş savunması çok iyi dedirtti.

    aynı beşiktaş kayserispor deplasmanında burak yılmaz gibi bir hocaya kaleye isabetli şut atamadan maçı bitirdi ve şansınında yardımıyla gol yemeyerek yine kayserisporlu oyuncuların beceriksizlikleri ile gol yemeden maç bitirdi ama net diyebileceğimiz en az 4 pozisyon verdi ve yine beşiktaş savunmada çok iyi, hoca önce savunmayı toparlıyor yorumlarını medyada bol bol gördük.

    devamında ligde kendi sahasında konyaspor gibi adeta kalitesizlik ve yavaş oyunun kitabını yazmış bırakın gol atmayı pozisyona girmesi bile mucize olan bir takıma buldugu 3-4 gol fırsatının 2 tanesini gole çevirerek 2-0 kazandı ve hücum yapmayı bile beceremeyen küme düşmenin hatayspor ve istanbulspor ile birlikte en kuvvetli adayı olan konyasporu 2-0 yendiği için bolca iyi savunma yapıyor övgüsü topladı. küme düşmesi neredeyse kesin olan bu takımlardan istanbulspor diğerlerine göre puan olarak küme düşsse de oyun olarak en iyileri olduğu için beşiktaş deplasmanda oynadığı istanbulspor maçına yakından bakıp 90 dakika izledim.

    istanbulspor kalite olarak çok düşük ama oyun gücü olarak fena olmayan bir takım, kalite düşüklüğünden beşiktaş 2 isabetli şutta 1 gol çıkardı ve sonrasında istanbulspor oyunu adeta domine etti. maçın istatistiklerine baktığınızda bu durum çok net görünüyor. bolca yeteneksizlikten kaçan gol sonrası beşiktaş yine gol yemedi ve medyada yine "hoca savunmayı süper topladı ya " övgüsü yer aldı.

    ancak bu övgüler o kadar içi boş ki beşiktaş zaten çift ön libero ile oynayıp savunma yapmaya çıktığı maçlarda bile zayıf rakiplerine bolca pozisyon verip yakaladığı 3-4 fırsattan 1-2 gol çıkarırsak ne ala taktiği ile küme düşmesi muhtemelen rakiplerle oynayıp bir güzel göz boyadı.

    gerçekse su, beşiktaş yine topu bize bırakıp biz iyi savunma yapıyoruz ya mantığı ile 2-3 pozisyona girer bi duran toptan gol buluruz edasıyla maçı oynayacak. ancak okan hoca bu takımın başında kaybettiği tek derbi olan beşiktaş maçı hariç derbilere damga vurmuş bir hoca. bizim her zamanki önde pres oyunumuza karşı beşiktaşın topla çıkma şansı yok. alan kat eden orta sahaları yok. savunma arkasına hızla koşacak tek oyuncuları santrafor semih oda nelson apokerim davinson gibi 3 gerçek savunmacıyla belki ilk kez karşı karşıya gelecek. beşiktaş set oyununda hemen hemen hiçbir şey üretemiyor. konyaspora karşı bile 3 e 3 yakaladığı pozisyonlarda gidemedikleri için pas oyununa dönüp orta açmaya çalışıyorlar. yani kıssadan hisse beşiktaş medyada övüldüğü kadar iyi savunmada yapmıyor. iyi hücum hiç yapmıyor.

    kendi sahalarında topu bize verip ilk 20 dakika top çevirdiğimiz senaryoda tribün desteğide azalarak biteceği için ilk yarıda bulacağımız 2 gol ile ikinci yarı hücum yapamayan beşiktaşın vereceği saçma sapan boşluklarla farkı açıp rahat bir maç kazanacağız. en kötü senaryoda gol yiyip geriye düşssek bile iyi savunma yaptığını düşünen beşiktaşı kendi yarı sahasına hapsedip maçı kazanırız. takım en az bizim kadar bu maçın öneminin farkında. eksiklerimiz var evet ama son 30 dakika dinlene dinlene beşiktaşı yeneceğimiz bir maç bekliyorum.

    herkes müsterih olsun panik yapmayı bırakın allah aşkına * tespitlerime güvenmiyorsanız ankaragücü maçı öncesinde de benzer analizi yapıp maçı ilk yarıdan 3-0 a getirdiğimizi hatırlatmak isterim. aksama kuş kardeşleri nasıl kudurtacağınızı düşünün . biz çok daha iyi bir takımız *
App Store'dan indirin Google Play'den alın