resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 346
    2000 başarısı konusunda önemli olduğunu düşündüğüm bir bilgi vermem gerektiğini düşünmekteyim.

    2000 yılına kadar başarılı olan o kadronun temel yapısına baktığımızda derwall dönemi'nde başlayan atılımının çok önemli bir yeri olduğu görülmelidir. derwall ile başlayan 1-alt yapıya yönelme ve oradan çıkarılan gençler ile takviye 2-ihtiyaç olan yerlere başarıya aç ve istikbal vaad eden transferler yapma çabalarına sağlam karakterli ve büyük maçları yaşamış özgüveni yüksek yabancı futbolcular ile takıma yeni bir karakter kazandıracak transferler birleşince sonuca varmak daha kolay olmuştur gibi geliyor bana. fatih terimin o dönem galatasaray takımı ile yaşadığı başarı tek başına kendisinin eseri değildir.

    ne yazık ki takımımız bu halin çok uzağında kalmış olup, bırak takımı kulübün kendisi bile bir borç batağına sürüklenerek kısa vadeli ve agresif çözümlerle ayakta kalmaya çalışmaktadır.

    şartlar bu iken fatih terim veya frank rijkaard? feriştahı gelse başarılı olamaz. bu aralıktan sıyrılabilmemiz için öncelikle kulübü bu ruh halinden ve planlı bir biçimde bu borç-faiz sarmalından kurtaracak, ondan sonra alt yapıya yönelerek ardından gerekli yerlere nokta transferleri yapıp takımın öz güvenini ve karakterini yükseltecek yabancıları transfer ederek bizleri yeni mutluluklara gark edecek bir yönetime ihtiyacımız var.

    bu üç fonksiyonun her hangi bir veya ikisini zaman zaman bir araya getirmemize rağmen üçünü birden bir araya getiremediğimiz için avrupada başarılı olamıyoruz. bu üç fonksiyon bir araya getirildiğinde ise ha fatih terim ha rijkaard farketmez. ikiside başarılı olur zaten. bu üç fonksiyon bir araya getirilebilse frank rijkaard fatih terim'den yüz kat daha başarılı olur o başka.
App Store'dan indirin Google Play'den alın