• 1180
    daha fazla çığırından çıkmadan, kullanım biçiminde köklü değişikliklere gidilmesi gereken karar kolaylaştırma hedesi.
    halihazırda hakemlerin keyfine bırakılmış bir idare sistemi var ve bu haksızlık yapmak isteyen artniyetlilere atlarını oynatmaları için büyük imkan sunuyor.
    yerine şimdiye kadar müsabakalarda oluşan gri pozisyonların bir sayısı istatistiksel veri olarak elde edilse buradan elde edilen total sayıya bir veya iki emniyet sayısı eklenerek itiraz hakkı takımların teknik direktörlerine verilse, itirazın haklı bulunması durumunda hakkın korunması, haksız bulunması durumundaysa itiraz haklarının bir adet azaltılması yoluyla uygulansa eminim çok daha adil mücadeleler ortaya çıkar.
    riskleri: itiraz haklarının devreye alınması ile var hakemlerinin konumunun tespiti noktasında gri bir konum verilirse mücadelede şaibeler artış gösterebilir. itirazlar takımlar tarafından suistimal edilerek taktik mola olarak kullanılmak istenebilir.
    olumlu yönleri: beceriksiz hakemlerin gri pozisyonlarda oyunu sabote etmek istemelerinin önü kesilmiş olur. orta hakemler var hakemini beklemeden daha cesur ve doğru kararlar alabilirler, zira almadıklarında haksızlığz uğradığını düşünen tarafın itiraz edeceğini bilir.

    futbolda burada en çok kafa karıştıracak olan ise dirsekle müdahale, ayağa basma gibi pozisyonların kart yorumları olacaktır. zira burada aşile basmalara kimi maçta sarı verilirken kimi maçta kırmızı veriliyor. yine bazı mücadelelerde bileğe sakatlamaya yönelik yapılan faüllerde basılan futbolcuya sarı çıkabiliyor. burada fifa'nın oyun kurallarında keskin ifadeler ile sarı ve kırmızı kartların sınırlarını belirlemesi buradaki flu görüntüyü ortadan kaldıracaktır.
    ezcümle: oyunun adil tarafını geliştirmesi için getirilen bir sistemin ligi dizayn etmek için kullanılan bir aparata dönüşmesinin engellenebilmesinin yolu sanırım bu uygulamadan geçiyor.
    umarım futbolu güzelleştirmeye çalışan bir avuç iyi yürekli bunu akıl edebilirler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın