resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 37280
    galatasaray’ın ve türk futbolunun yaşayan en büyük efsanesi, panathinaikos’un aktif teknik direktörü.

    galatasaray’ın başında olduğu son sezonda, 2021-2022’de transfer edilen boey sakatlanana kadar hemen her maçta oynamış, eylül 2021’de sakatlanıp ocak 2022’de sahalara dönebilmiş, döner dönmez ilk maçta oynatılmış, maçtan 2 gün sonra fatih hoca gönderilmiş. uzun uzun maçları yazmaya gerek yok, sakat olmadığı her zaman fatih terim’in sağ bekteki tereddütsüz tercihi olmuş.

    o döneme dönelim, doğru ya hatırlamasak bilmeyeceğiz. öyle 1991-1992 sezonundan falan bahsetmiyoruz zaten, 2 takvim yılı öncesinden bahsediyoruz. daha ligde kötü sonuçlar almaya başlandığı anda yaz döneminde alınan çocukların hepsi çer çöp ilan edilmiş, fatih terim galatasaray’ın 20 milyon euro’sunu sokağa atmıştı. fatih hoca görevden alındıktan sonra bu rakam söylene söylene 25 milyon euro’lara çıktı. allah’tan sezon bitti yeni yönetim, yeni hoca, yeni transferler, yeni takım, yeni sezon derken çöp edilen paralar borsası 30 milyonu görmeden durdu.

    o günlerde bu gencecik çocuklara (boey, nelsson, mostafa, barış alper, berkan, morutan, cicaldau) harcanan paralar yarınlar düşünülmeden “çöpe atılmış” ilan edilip fatih terim’e her allah’ın günü veryansın ediliyordu. şimdi bu oyuncular üzerinden müthiş karlarla para kazanmaya başlayınca olay fıkraya döndü. hadi ya!

    alınmayan futbolcu üzerinden yüklenmeye devam ama alınıp değerini 20-25 kez katlayan oyuncu fatih hoca döneminde alındı deyince fıkra, yok ya! ne güzel edebiyatmış bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın