• 133
    belki biraz psikolojik bir tahlil olacak ama bu maçın en kritik isimlerinden birisi direkt ismail kartal olacak diye düşünüyorum.

    fb'nin kazandığı maçlar sonrası yaptığı açıklamalar dikkatle incelenirse, ismail kartal'ın yaptığı en önemli vurgu hep tüm hafta ne kadar iyi çalıştıkları ve ne kadar dikkatli ve doğru analizler yaptığı üzerinedir. mutlaka kurt hoca olarak rakibin nasıl oynayacağını biliyordur. çözmüştür ve bunu mutlaka dillendirir.

    bunun yanında da aslında hem kamuoyu hem de fb taraftarı tarafından tam kabullenilmediğini, kredisinin olmadığını da bilir. düşük karizmasını aslında muhteşem bir taktik analizci olduğuna kendini daha da inandırarak kapatmaya çalışır. gerçekten kendine güvenmekle, kendine güvendiğini göstermeye çalışmak arasında da o kadar ince bir çizgi yoktur.

    bu ruh halinin en büyük handikapı da bir şeyler olumsuz gittiğinde ya da takım bir maçta geriye düştüğünde ortaya çıkıyor. maçın kendisinden daha çok, kamuoyunun, fb taraftarının, medyanın maç sonrası yorumlarına ya da puan kaybının olası sonuçlarına konsantre bir teknik direktör, kriz anlarında doğru kararlar alamıyor. ya risk alamıyor ya da risk aldığının farkında olmuyor.

    kararsız, gerçek potansiyeli ile göstermek istediği, ispat etmek istediği arasında gidip gelen bir ismail kartal için de kendi taraftarı önünde ve gergin bir ortamda oynamak, hele hele gs maçı oynamak çok zor. her şeyin yolunda gittiği bir senaryo hariç her durum mevcut maçı galatasaray için avantajlı hale getiriyor.

    benzer setler, öngörülebilir stratejiler, tek ve işleyen bir plan haricinde bugüne kadar hiçbir b planı oluşturamamış ve yüksek bireysel performanslara bağlı fb karşısında gereken tek şey. sakin kalmak, presle, baskıyla, alan kapatmayla fb'yi o tek planından başka bir şeyler yapmaya zorlamak.

    ismail kartal'ın bir şeyler yapması, yeni bir şeyler yapması gereken her durumda avantaj bizden yana.

    onların en tepedeki performanslarını, sert bir rakibe karşı sürdürmekten başka çareleri yok. bizimse performansımızı sadece maç özelinde biraz yukarıya taşımaya ihtiyacımız var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın