• 382
    uefa tarafından en çok kollanan takım real madrid'in başı çektiği organizasyon. real'in zinade yönetiminde aldığı cl kupalarında nasıl açık seçik kollandığı ortadayken diğer kulüplerin real'in peşine düşüp böyle bir organizasyona dahil olma isteklerine anlam veremiyorum. peres sen önce kendi ligine el at seyir zevkini düzelt. sen yılda 200 milyon euro harcarken alt sira takımları 10-15 milyon zor harcayabiliyor. kimse real madrid- granada maçını izlemek istemiyor. ama premier lig'de herhangi iki orta sıra takımının maçlarını dahi izliyorlar. çünkü tribünler dolu, saha cillop gibi oyuncularin ortalama bir tekniği ve yeteneği var. herkes tamamen zevk almaya gelmiş. bunun temel sebebi de yayın gelirlerinin dağıtım şekliyle alakalı.

    avrupa'nın büyük kulüplerinin birbirine karşı oynadıkları maçları sürekli hale getirdiğinizde insanlar bundan da sıkılacaktır. insanlar bu tür maçları bir daha denk gelmez heyecanı ile izlerken şimdi zaten bir daha denk gelir diyecek. heyecanı ortadan kaldıracaklar. bir de yalandan alt lig falan kurmuşlar. şu star lig'den bir iki tane takım dusme işi de saçmalık. zaten her sezon cl katılamayan takımlar oluyor. bu sene liverpool, chelsea, juventus yoktu mesela. bir iki takımın düşmesi neyi değiştirir ki.
    premier lig takımlarının yerinde olsam asla katılmam. zaten kendi liglerinin dünyanın her yerinden insanlar izliyor. takımların kaliteleri çok iyi. premier ligi bu kadar sevdiren şey alt sira takımlarının oynadığı oyun, bütçe ve stad atmosferleri. la her şeyiniz varken peres deyyusunun arkasına neden düşersiniz ki anlamadım. adamın derdi zaten sizin sağladığınız gelir. onu sizden almaya sizle paylaşmaya çalışıyor.
    hasılı tamamen peres'in kendi sikimsonik liglerinin izlenmeyişini başka yerlerden telafi etme fikridir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın