• 1527
    ülke futbolunun bir numaralı sorunu zeka seviyesinin düşük olmasıdır. işin garibi, gelen futbolcu da buranın iklimine çok çabuk adapte oluyor.

    19 aralık 2023 istanbulspor trabzonspor maçından ve yaşanan çekilme olayından yeni haberim oldu. ilgili maçta çekilme kararına sebebiyet veren pozisyonu izledim. abi, adamın ayağına bassan eyvallah diyeceğim ama o aptalca kol savurma hareketi nedir, neden yaparsın böyle bir saçmalığı? pozisyonla dahi alakası olmayan bu hareketi aklı başında kimse açıklayamaz, mantıklı bir cevap veremez. hani, kafa topuna çıkarken veya depara kalkarken rakibine dirsek atarsın. bunun bile mantıklı, hatta bilimsel bir açıklamasını yaparsın. işte dersin ki: "ideal şekilde sıçramak veya koşmak için kollardan, omuzlardan destek almak gerekir." falan. bunun izahı yok.

    zaten hakem performansı rezaletken, yönetici profili rezaletken, taraftar davranışları rezaletken, antrenman teknikleri rezaletken, sporcunun kişisel gelişimine olan eğilimi, oyununa olan bakış açısı rezaletken, oyuncuların mücadele etmek yerine kolay düdükler peşinde koşması rezaletken, tff, mhk gibi kurulların yöneticileri ve yönetim şekli rezalet otesiyken bir oyuncu neden bu kadar ahmakça bir harekette bulunur, işlerin iyice suyunu çıkarır anlamak gerçekten çok ama çok güç.

    futbol bu ülkenin afyonu diyorduk ama darağacı olacak bu gidişle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın