• 50
    bu sezon süper lig'deki kalitesizliğin baş sebeplerinden biri bu maaşların ödenememesi/geç ödenmesidir.

    bildiğim, duyduğum kadarıyla hiçbir takım ödemeleri zamanında yapamıyor. bu durum türkiye özelinde anormal değil ama sezon başından beri futbolcularına ödeme yapamayan kulüpler varmış. zaten bu yaz 4 büyükler dışında futbolcu bonservisine neredeyse hiç para verilmedi, tamamen free agent konumdaki oyunculara gidildi veya kiralama yöntemi kullanıldı. kulüplerde 5 kuruş para yok. sponsorluk anlaşmalarıyla ve belediye desteğiyle takımlarını kurdular, hiçbirinde sürdürülebilir yapı yok. sahipli takımlar bile maddi çıkmaz içinde. üstüne bir de yerli oyuncuya tl maaş, yabancı oyuncuya euro maaş adaletsizliği olunca kalite yerlere indi. zaten döviz kuru da hala yüksek ve kazançların çoğu tl olarak geliyor.

    belki bütün takımları tek tek ele almak gerekir ama ödemelerini kısmen daha düzgün yapabilen galatasaray ve fenerbahçe'de bile maaşlar geriden geliyor. ve aslında onlarda da bu sezonun maddi devamlılığı avrupa kupalarında devam etme gibi bir ipliğe bağlı.

    gelin görün ki bu gerçeği kimse konuşmuyor/konuşmak istemiyor. herkes gelişmekten, en iyi ligler arasına girmekten ya da avrupa'da başarılı olmaktan bahsediyor ama bu gerçeklerle yüzleşmek zor geliyor. dile getirenlere de muhasebeci taraftar deniyor, enteresan bir durum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın