• 7457
    rakiplerin kendisine karşı açık oynayarak doğru işler yaptığı takım. fenere karşı savunarak maç kazanmak oldukça zor zira hücum elemanları sete uygun fizikli adamlar. bu anlamda fenerbahçe önde baskı ve dar alanda oyuna karşı en çok zorlanacak takımlardan biri ligde. savunma kurulumu oldukça arızalı ve bir çok fırsat veren bir ekip. trabzon bu şekilde feneri sürklase etti, adana ise beceremedi maç berabere bitti. bakın göreceksiniz maç ekstrem ilerlemezse bize karşı da havlu atacak fenerbahçe, zira galatasaray önde oynama işini yalamış yutmuş bir takım artık.

    4 aralık 2023 fenerbahçe sivasspor maçında sivas fenere karşı maçı çevirmeye yaklaşsa da beceremedi, sağ stoperin yaptığı hatayla üçüncü golü yediler ve maçı kafada bitirdiler. bunun nedeni hem bizim ligin takımlarının taktik ve kadro kalitesi anlamında son iki üç sezondur havlu atmasında yatıyor.

    galatasaray'a takımların tamamen kapalı oynamasının ise en büyük nedeni, galatasaray'ın hızlı hücumları değerlendirme şansı fenere göre çok yüksek olması. hem fuleli hem de top tekniği yüksek adamlar oynuyor bizim takımımızda. koşuları çok doğru atıyoruz. bu oyunla manchester'a yenilmedik, bayerni çok zorladık. anadolu takımları bizim kanat aktivitemizin bek katkısının zayıf olduğunun bilincinde olduğu için geride bekleyerek en azından 0-0'ı kovalamaya çalışıyor. yani göbekte etkisiz kılmaya çalışıyorlar bizi genel olarak. bu zamana kadar hatayspor dışında bize karşı etkili olabilen bir takım olmadı bu düzende. maçlarımız bu nedenle düşük tempoda geçiyor ve bir şekilde golü buluyoruz.

    bu anlamda bizimle fenerin karşılaştırılmasını yanlış buluyorum. fenerbahçe iki üç sezondur dinamizmi yüksek teknik kapasitesi bir nebze düşük savunma zaafiyeti olan bir takım hüviyetinde. geçen sene bunu cezalandıran çok ekipler oldu ama bu sene takviyelerle kadro kalitelerini artırdılar. o yüzden anadolu takımlarının ben kendilerine yattığını düşünmüyorum. fenere gol atılabilecek en doğru düzende oynuyorlar. fener oyunun her anında gol yiyebileceğini hissettiren bir düzende sahada oluyor, galatasaray bu ihtimali vermiyor rakiplerine.
App Store'dan indirin Google Play'den alın