resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1815
    "sabır etmek" ne kadar kötü bir ifadedir. neye sabır etmek? her maç rezil futbol oynanıyor, önüne gelen 4-5 atıyor, servet forvet oynuyor kewell sol bek oynuyor falan da buna mı sabrediyoruz? neye sabrediyoruz rijkaard için? neyi sürekli yanlışi yapıyor? neyi beğenmiyoruz? neyi istediğimiz gibi yapmıyor? sürekli bir sabır kelimesi dönüyor dolaşıyor?

    ne yani şimdi manchester'da insanlar 23 yıldır sabır mı ediyorlar ferguson'a? her sene şampiyon mu yaptı ? her sene şampiyonlar ligini mi kazandı? ne demek sabır etmek? biz kimiz ben anlamadım? madem herşeyi bu kadar iyi biliyoruz galatasaray getirmesin hoca diye kimseyi hepimiz ortak görev alalım? her hafta taraftarlardan biri yapsın kadroyu, dönüşümlü olarak gidip antrenman yaptıralım topçulara? kendi aramızda bir transfer komitesi kuralım, gidip oyuncu transfer edelim?

    bu sabır neymiş ben anlamadım arkadaş. takımın başına dünyanın en iyi te3knik direktörleri arasında gösterilmiş bir adamı getiriyorsunuz, elinizde ki kadro, maddi gücünüz, hatta taraftar profiliniz belli, istiyorsunuz ki namağlup şampiyon olunsun, 150 tane gol atılsın, katılınan bütün kupalar alınsın. hemde ilk senede. yoksa sabır taşı çatlayabilir.

    futbol bir sistem işi, beraberlik işi, her çarkı ile uyum işi. bunu galatasaray taraftarından iyi kim bilebilir? uefa kupası fatih terim'in ilk sensinde mi kazanıldı? bütün şartlar bir araya gelmedi mi 4 sene içerisinde? bir sistem, bir futbol kimliği oturmadı mı? rijkaard'ın bir sistem adamı, düzen adamı, milletin ayılıp bayılarak söylediği "total futbol" adamı olduğunu bilmiyor muyuz? neye sabretmek zorundayız ki biz?

    binlerce kişi ile gidip karşıladığımız, sağa sola hava attığımız adamları 2 gün sora tefe koyup kovalamak niyedir? sabır sabır sabır ne sabırmış arkadaş bu ya... "türkiye rijkaard'a 1 sene daha sabredecekmiş" diye bir haber falan yapsalar yurt dışında alt başlığında götümüzle gülüyoruz içerikli yazılar yazardı heralde. bu kadar mı meraklıyız adam kovalamaya. rijkaard gitsin güvenç kurtar gelsin o zaman dediğimizde de birileri kızıyor ondan sonra ironi yaptığımızı belirtmemiz gerekiyor. vallaha ben anlamıyorum bu işi, ya ben cidden futbol bilmiyorum ya da başkaları çok iyi biliyor.

    tanım da yazayım en sona ki niteliksiz olmayalım: bence tasını tarağını alıp gitmesi gereken teknik direktördür. türkiye ona sabır göstermiyor ama asıl sabretmesi gereken insan o. sen bize sabret hocam. sen bizim kusurumuza bakma.
App Store'dan indirin Google Play'den alın