resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 36902
    organize ama amatör bir kötülük sözünün sahibi efsanemizdir.

    kendisinin yokluğunda profesyonel bir ekip kurmuşlar gibi gözüküyor. hatta öyle ki, dolandırıcılıktan yargılanan kişi bile hocayı suçlu çıkarmak yolunu seçmiş gibi.

    ne diyor özetle seçil hanım?
    'ben ilk parayı terim'den aldım. sonrasında bana paranın getirisi ile ilgili baskı yaptı. ben de eksik parayı diğer oyunculardan topladım.'

    hanımefendi, sen muhattabına bir söz vermişsin. 'şu kadar para karşılığı bu kadar para' diye. muhatabın da senden söz verdiğin parayı vermen için sana baskı yapmış. sen de ponzi lideri olarak, hocamıza söz verdiğin getiriyi vermişsin, bunun cakasını satmışsın.

    şimdi önemli soruyu soralım. eğer bir ponzi sistemi kuracaksan, sisteme dahil edeceğin ilk kişinin temel özelliği ne olmalıdır?

    tabii ki, güvenilir olması.

    ne yapmalıydı fatih terim? 'yok kızım ben senden getiri falan istemiyorum, x süredir param sende duruyor ama, bana ana paramı geri ver' mi demeliydi? sen neden fatih terim'in parasını işletmek istedin? neyine güvendin de belirli bir getiri vaat ettin?

    yanlış anlaşılmasın, kimseyi aklamıyorum. hoca da olsa insanların lafına da güvenerek iş yapmamalı. para yatırıyorsa en ince detayına kadar araştırmalı.
    ama dünyada ponziye para yatırdığı için suç örgütü lideri algısı yapılan ilk insan fatih terim olacak bu profesyonel kötülük yüzünden.

    ponzilerin temel özelliği şudur, ilk para yatıran gruptaki insanlar, sistemden hep karlı bir şekilde çıkarlar.

    hapisteki suçlunun lafıyla, dışarıdaki insanın itibarı zedeleniyor. vah ki ne vah.
App Store'dan indirin Google Play'den alın