• 1929
    85 koca yıl oldu demek paşam. bedenen 85 yıldır hasretiz sana. ama her türlü saldırı ve karalamaya rağmen sana olan sevgi, saygı, özlem hiç dinmedi. bugün 9’u 5 geçe bile hastanelerde kim bilir kaç tane askerin doğdu mesela, kim bilir. kaç anne çocuğunu ışığınla aydınlatmaya yemin etti. kaç baba evladını alıp manevi huzuruna çıkaracak bugün “bak atamız bizi buradan izliyor” diye.

    coğrafya kan ve dehşet içinde. bebekler ölüyor. insanlığın neferleri(!) sessiz bile değil paşam, destekliyorlar. sonra seni düşünüyorum. çetelerin saldırıları yüzünden çöküp kahrından hasta düşen bababızın ölümüyle başlayan, millet ve hürriyet yolunda işkenceler, baskılar, sürgünler, ölüm tehditleri gören; sağlığından olan sizi. ödünç bir takım elbise ve erzağında sayılı haşlanmış yumurta ile vatanı kurtarmak için yola çıkan sizi paşam. yolundan dönmeyen sizi. sonra yine düşünüyorum cezayir’i, ırak’ı, suriye’yi, filistin’i kana bulayan emperyalizm sizler olmasaydınız bizlere neler yapacaktı? kurtuluş savaşı ve peşine güçlü bir cumhuriyet olmasa evimizde yavrumuzun yüzünü öpüp koklamak hayali bile kuramayacaktık.

    bizler yaşadıkça siz de yaşayacaksınız. yurdun üstünde son ocak sönmedikçe atatürk bu toprakların mührü olarak ilelebet var olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın