• 779
    3-1 yenildiğimiz maçtır.

    yakın dönem tarihinde böyle bir 45' dominasyonu gördüğümü hatırlamıyorum. yapılabilecek ne varsa takım yaptı/yapmaya çalıştı. bu nedenle ben hiç bir biçimde hocaya/oyunculara vs kızamam.

    hamle geç geldi eleştirisini ben de hoca için çoğu zaman yapıyorum. ancak, özellikle bu sene transfer edilen oyuncularda, 9 milyon euro verip aldığımız sanchez dışında tutturabildiğimiz, işe yarayacak bir oyuncu maalesef çıkmadı. bu sene eğer bizim adımıza olumsuz geçecekse, bunun en önemli sebebi bence bu olacak.

    angelinho, hocanın istediği bir oyuncu. hoca bu oyuncuyu istemesine rağmen, bayern maçında 20 yaşında, kariyerinde sol bek oynadığı maç sayısı belki 30'u geçmemiş kazımcan'ı oynatıyorsa burada maalesef ciddi bir planlama hatası mevcut. yoksa kazımcan bayern'e karşı hata yapan ilk oyuncu değil, son oyuncu da olmayacak. ama siz sol beke 6.5 milyon euro bonservisle angelinho'yu alıyorsanız ve bayern maçında bu oyuncuya güvenemiyorsanız, o zaman bu maalesef hatalı bir yatırım.

    aynı hatalı yatırımı, ziyech ve zahada da görmek mümkün. şampiyonlar liginin grup aşamasındaki fikstürü yarılanmış iken, ziyech neredeyse sahada yok. zaha da burada yazılanın aksine öyle uçan kaçan bir performans vermedi. tete, bunların içinde oynanması en rasyonel kumardan birisiydi, genç, brezilyalı, bonservisi yok ve satılabilir asset. ama ligin üçte biri neredeyse bitmişken, şl'nin de yarısı bitmişken, ön hücum hattındaki yeni transfer oyunculardan bu kadar az katkı almak maalesef çok büyük soru işareti.

    geçen sene takım şampiyon olduğunda takımın eksikleri belliydi. orta sahaya bir oyuncu, zaniolo giderse kanat, icardiyi yedekleyecek bir oyuncu ve sol bek. şimdi yapılan bunca transfere rağmen, şu an için tutan tek transfer davindson sanchez. o da defans oyuncusu. ancak ona yapılan 9 milyon euroluk yatırım, maalesef 7 milyon euroluk yatırım yapılan nelson'u taca attı. ondan ne kadar geri dönüş alabiliriz. o da muamma.

    gelelim orta sahaya. şu an kaan ayhan ile bir şekilde oraya pansuman yapılmaya çalışılıyor. ancak bu maçta kaan sarıyı aldıktan sonra hem tempo olarak hem de müdahale gücü olarak düştü. onun yerine bu sene transfer ettiğimiz kerem demirbay oyuna girmedi. geçen sene neredeyse full oynattığımız ve 3 milyon euroya yakın yıllık ücret verdiğimiz sergio girmedi. giren abimiz de ndombele. 35 yaşındayım. yıllardır halı sahada oynamadım, herhalde bu abimiz gibi göbekli biçimde oradan oraya koşma numarası yapabilirim. aramızdaki fark, o bu işi yapmak için 3.2 milyon euro yıllık ücret alıyor. ben ise almıyorum.

    bu eleştriler tabii ki bayern maçına özgü değil. takım ve hocanın emeklerine sağlık. ana tema ancak bu kadar başarılı olabilirdi. ancak, bu sene transfer komitesinin yaptığı ve bonservis ve 1 senelik yıllık ücret bazında toplam 35-40 milyon euroluk transfer operasyonunun bayern maçında 65-90 arasındaki bozulmamızı engellemesini dilerdim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın