aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 14
    2007-2008 sezonunun ikinci yarısında, çıkan bir arbedede polis tarafından öldürülen bir lazio taraftarı için, koordine olan tüm kulüplerin ultras grupları o hafta italya’da oynanacak birçok maçı fiili müdahalelerde bulunarak oynatmamışlar; hemen tüm maçlarda ise olayı protesto etmişlerdir. kimi yerlerde olay doğrudan güvenlik güçleri ve taraftarlar arasında şiddetli çatışmalara dönüşmüştür. özellikle 2002 sonrası ultras hareketi adında hemen hemen tüm italya’da kurumsallaşan bir güç yaratan gruplar, brescia, roma, milano kentlerinde geniş katılımlı ortak gösteriler yapmışlardır. gösterilerin ana teması ultras hareketi’nin manifestosunda yer alan çeşitli talepleri içermektedir. italya çapında organize olan ultras gruplarının, tüm dünyadaki taraftar gruplarına da esin kaynağı olan manifestolarında tüketici temelli stat yerine taraftar temelli stat, yüksek bilet fiyatlarına karşı olmak, maçların aynı gün ve saatte oynanması, sis bombası, meşalelerin, koreografilerin engellenmesinin durdurulması, kulüplerin borsada piyasa değeri olmaması, güvenlik güçlerinin baskıcı uygulamalarına son verilmesi gibi noktaları da içeren birçok talep bulunmaktadır. ayrica bu manifesto ornek alinarak galatasaray sozluk tribunu olusturulabilir.

    kisaca ozet gecmek gerekirse itailan ultras manifest :

    » tüm lig maçları, tüm sezon boyunca aynı gün ve aynı zamanda oynanmalıdır.
    tüketimin yaygınlaştırılması amacıyla naklen yayın şirketlerinin öngördüğü sistem değiştirilmeli ve eski günlerde olduğu gibi futbolun zevki ve heyecanı, sıradanlaştırılmadan en üst düzeyde keyifle yaşanmalıdır.

    » futbol takımı formalarının birer ferrari arabası gibi raklamlaştırılması engellenmelidir.

    » takım formalarında, futbolcu isimlerinin yazılması uygulamasına son verilmelidir.

    » aynı şehrin takımları arasındaki maçlarda, evsahibi takımlar, misafir takım seyircilerine tribünlerinin yarısını tahsis etmelidir.

    » stad giriş kapıları artırılmalıdır.

    » stad içinde güvenlik görevlisi olmamalıdır.

    » karaborsaya geçit verilmemelidir.

    » kombine bilet uygulamasi'nda taraftarların talepleri mutlaka gözönüne alınmalıdır.

    » kulüplerin taraftarla ilişkilerden/koordinasyon sorumlu bir yöneticinin yönetiminde bir bölüm oluşturulmalıdır.

    okumak isteyen olursa tamami:

    http://the-manifest.hit.bg/italy.htm
App Store'dan indirin Google Play'den alın