• 72
    takım içi dengeler denen şeyin etrafından dolanma aracı olarak da kullanılabilen ödeme. imza parası diye verilince vergilendirmesi farklı mı oluyor bilmiyorum ama aslında düpedüz yıllık ücretin bir parçası bu para.

    atıyorum bonservisi elinde olan x futbolcu bir kulüpten yıllık 4m€'dan 4 yıllık sözleşme talep ediyor, ama kulüpte tavan maaş 3m€ olarak belirlenmiş. bu durumda transfer detaylarında şu ifadeyi görüyoruz:

    "profesyonel futbolcu x'e her sezon başına 3m€ yıllık ücret ile bir defaya mahsus olarak 4m€ imza parası ödenecektir."

    yani yıllığı 4 milyon€, hatta toplam alacağı 16m€'nun 4+3'ünü peşin peşin vermiş oluyorsun. bu durumda ben kulüpte çok daha az kazanan bir ilk 11 oyuncusu olsam daha çok sorun çıkarırım. bu aynı şirketlerin eski elemanlarına %25 enflasyon zammı yaparken yeni işe alınanlara tavandan maaş vermesi gibi bir olay.

    imza parası yerine başarı/performans odaklı kallavi bonuslar daha iyi bir çözüm gibi geliyor bana. bu x futbolcuya 3m€ garanti parasını ver, imza parası olarak 4 vereceğine başarılı olsun 6 kazansın. yatmaya gelenle oynamaya gelen baştan rengini belli etmiş olur bu tekliflerle. doğru mu samet?
App Store'dan indirin Google Play'den alın