• 33079
    aslında her sene başında dediğimiz gibi bu sene de planlamanın çok önemli olduğu takımım. her senenin planlaması ve önemi farklı oluyor, buna göre strateji belirlemek önemli.

    2022-2023 sezonunda hem avrupada yoktuk hem de dünya kupası sebebiyle ara verilecekti. bir de bay haftası vardı. bu sezonda klasik ve güçlü bir 11 düşünüp bütün sezon aynı 11'e yakın 11 kullanma fikri riskli olsa da fena fikir değildi. zaten bütün sezon boyunca neredeyse aynı 11'i sahaya sürebildik.

    fakat 2023-2024 sezonu çok daha farklı olacak. bunun farklı olacağını görmek için geçmişte şampiyonlar liginde oynayan takımların nasıl kadrolarla oynadığına bakabiliriz.

    2021 yılında beşiktaş şampiyon kadrosuna pjanic- alex- bats gibi eklemeler yapmasına rağmen ajax deplasmanına serdar- nsakala- umut geri 3'lüsü, sol açık rıdvan, orta saha can - salih ve sağ açık kenan karaman ile başlamıştı.

    biz 2019 yılında paris deplasmanında yine as stopersiz, ilerde ömer- emre mor ve belhanda 3'lüsü ile başlayıp, seri'nin de sakatlanmasıyla maç tamamen işkenceye dönmüştü.

    okan buruk başakşehirle şampiyon olduktan sonraki sezon takımı küme düşme hattındayken görevden ayrıldı.

    yani örnekler şunu gösteriyor ki, fazla maç oynadığın sezon rotasyonu ayarlayamazsan, hem lig hem de avrupa gidiyor.

    o yüzden bizim bu sezonları iyi okuyup, ona göre hareket etmeliyiz. kadromuzda bulunan bütün yabancıların ilk 11 başladığında sırıtmaması, bulunan yerli oyuncuların da zafiyet oluşturmaması gerekmektedir. bundan ötürü her parçaya, her kaliteli oyuncuya ihtiyacımız var.

    yunus geçen sene az mı oynadı? fark etmez, kalmalı. çünkü bu sene daha az oynamayacak ve geçen sene iş yaptığı süreler gibi sürelere ihtiyacımız olacak. emin, berkan , barış , yusuf. bunların hepsi için geçerli bu durum. illaki süreleri artacak ve işimize yarayacaklar. çünkü yarayabilecek potansiyelde oyuncular.

    parades mi geldi, ndombele'de gelsin. belki 11 düşünürken 1 tanesi dışarda kalacak ama kalsın. yeter ki, biz ihtiyacımız olduğu anda sahada hala kaliteli kalabilelim.

    anlatmaya çalıştığım sebeplerden dolayı, yedek kadromuzun dengeli olması gerekiyor bu sene. yedek kulübesi ne kadar iyi olursa ilk 11' de o kadar korunur. ilk 11'den verim alma ve yedeklere iş düştüğünde puan kaybı olmaması için kadro planlaması yaparken 11 değil 22 kişi olarak düşünmek gerekir.

    bu dediğimi illaki transferle değil, elimizdekileri 3 kuruş için hiç etmemeyle de başarabiliriz.

    2023-2024 sezonunun güzel şekilde bitmesini istediğim takımım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın