• 21
    futbol uleması değilim ancak basketbol ulemalığına aday biri olarak şunu söyleyebilirim. basketbol'da fast break ve transition offense aynı şeyler değil.

    fast break, aldığınız ribaund ya da kaptığınız top ile bir-iki pas ile direkt olarak potaya gitmektir. futbolda kontra atak dediğimiz şey ile daha yakın.

    transition offense dediğimizde ise, hızlı bir şekilde hücumu başlatmak, hızlı bir şekilde rakip sahaya yerleşmek ve imkan varsa rakip savunma yerleşemeden hücumu sonuçlandırmak akla gelir. bundan 20 yıl kadar önce mike d'antoni'nin suns'ında başlayan "seven seconds or less" devrimi ile başladı diyebiliriz. sadece kapılan ribaund ya da kapılan top sonrası da değil, örneğin basketi yediniz, pota altından tıngır mıngır topu çıkartmak yerine şimşek gibi çıkıyorsunuz, yarı sahayı koşarak geçiyorsunuz, bir perde alıp hemen hücumu sonuçlandırmak asıl amaç. bunun savunma versiyonu da transition defence, yani rakip bunu yapmak isterken siz çabucak nasıl konumlanacaksınız vs.

    bence futbolda kullanılan geçiş oyunu da buna tekabül ediyor. yani anadolu kulüplerinin yaptığı gibi orta saha gerisinden forvetin önüne top atıp onun 50 metre taşıyıp gol atmasından ziyade, kapılan toplarla eveleyip gevelemeden çok hızlı bir şekilde hücuma çıkıp aksiyonu hemen bitirmek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın