• 51
    bu yıl oynadıkları güzel futboldan dolayı city'nin hak ettiğini düşünüyorum. önceki yıllarda piyasada kim varsa kadroya doldurup, kadroyu şişirip başarı kovalayan city çok antipatik geliyordu. tıpkı abramovich'in chelsea'si gibilerdi.

    ancak zamanla bazı şeyler yerine oturmaya başladı. altyapı ve scouting'e de yatırım yaptılar. guardiola ile beraber barcelona'nın önemli isimlerinden begiristain'a da yönetimde şans verdiler. kadro istikrarını sağlamayı başardılar, ihtiyaç duydukları pozisyona nokta atışı transfere yöneldiler. kadrodaki oyuncu sayısını da belli bir seviyede tutarak doğrusunu yaptılar.

    sahiplik meselesine gelecek olursak dünyada ilk defa satın alınıp maddi gücüyle başarı elde eden kulüp city değil. inter'in de sahibi çinliler, bu onları benim için daha sevimli mi yapmalı?

    geçmişte de futbol dünyasında durum çok farksız değildi. defalarca el değiştirdi inter. angelo moratti'den ernesto pellegrini'ye, massimo moratti'den endonezyalılara kadar...

    juventus da benzer şekilde agnelli ailesinin servetiyle, yatırımlarıyla fark yarattı. keza berlusconi - milan örneği ve daha niceleri...

    benim futbola dair antipatik bulduğum husus, piyasada kim varsa toplayıp 30-40 kişilik şişkin kadrolarla nice yıldız ve yıldız adaylarını futbol dünyasından silen anlayış. yakın dönemde psg hala bu kafada olduğu için başarılı olmalarını istemiyorum. yoksa sahibi katarlı olmuş, taylandlı olmuş, papua yeni gineli olmuş benim meselem değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın