resim
Omar Elabdellaoui
Takım:Bodø/Glimt
Mevki:Sağ Bek
Yaş:32
Boy:1.79
Uyruk:Norveç
  • 1261
    fatih hoca'nın galatasaray'ın parasıyla racon kestiği duruma konu olmuş oyuncu. adamın bir gözü gitti ve bu iş kazası değil. antrenmanda ya da maçta olmadı. hepimiz üzüldük ama biz kreş mi işletiyoruz ya da hayır kurumu muyuz? bu adam futbolcu ve yıllık dünya para alıyor. galatasaray işçisi olur, aşçısı olur yaşamının sonuna kadar taahüde girersin ve mevzu bahis konu işçinin kendi hatasıyla bile olsa onun yanında durup sözleşmesini devam ettirirsin. ancak karşındaki futbolcu. her dem nankör olan, sözleşmesi 1 ay gecikince fifa'ya başvuran, maaşı hayallerimizde göremeyeceğimiz tutarlardayken sakatlanıp çalışmasa da maaşını almaya devam eden, sözleşmesine 6 ay kala istediği kulüple görüşebilen ve seni hiç umursamadan terk edebilen bir meslek grubunun ferdi. söz konusu maaşı olunca profesyonel olurlar ama kulüplerden hep fedakarlık, aile, vefa, insanlık kelimelerinin ev sahipliğini yapmasını beklerler.

    işte futbolcuların bu tek yanlı profesyonellikleri nedeniyle, terim'in böbürlene böbürlene galatasaray ve değer masalı anlatmasına çıldırmıştım o gün. aha dedim gitti dünya para. neden omar'ın parasını ödüyoruz? ödüyoruz derken biz ödüyoruz fatih hocam. evinde bein'e para veren, stada giden, forma alan taraftar. bu sene hadi sözleşmesi devam ederken zamanında ve doğru şekilde göndermeyen yönetimin suçu var da hocam sen bu göz kazası gerçekleştiğinde sözleşmeyi fesih etme hakkına sahipken futbol oynayamayacak oyuncuya para verdirdin.

    hiç bir futbolcuya maddi ve sözleşme içeren durumlarda taviz verilmemesi ve duygusal yaklaşılmaması gerektiğini öğreten bir hadise olur umarım.

    not: fifa'nın artık kulüplerin yanında olması gerekiyor! yeter artık. bir çok kulüp zor dönem geçiriyor ve bunun en büyük sorumlusu fifa'nın gereğinden çok futbolcu yanlı politika gütmesi. kulüpleri de düşünen, oyuncuların kölesi olmaktan çıkaran iki tarafı da eşitleyen dengeli bir politika gerekmekte.
App Store'dan indirin Google Play'den alın