resim
Karl-Heinz Feldkamp
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:90
Uyruk:Almanya
  • 514
    92-93 sezonunu hayal meyal hatırlıyorum, ara sıra babam kahveye götürürdü kucağında beni. öyle maçları izlerdim. babam anlatırdı o dönemleri daha çok. genç ve dominant bir kadroymuş. oldukça genç bir kadroyu stumpf, falco, gutschow gibi tecrübeli ve übermensch topçularla harmanlayıp, oldukça dominant bir oyun oynatarak söke söke takımı şampiyon yapmış. ara sıra youtube'da 1-4 kazandığımız fenerbahçe maçını falan izlerim, askerden yeni gelmiş gibi oynuyormuş takım direkt.

    genç oyuncu hastasıdır. o dönem, hakan şükür, okan buruk, tugay kerimoğlu gibi topçuları gözünü kırpmadan oynatmış, bütün kupaları almış, özellikle derbilerde hayvan gibi top oynatarak beşiktaş'ın 90'ların başındaki üstünlüğünü kırmış ve takımı şampiyon yaparak görevinden ayrılımıştır.

    gelelim, dün gibi hatırladığım ve en çok sevindiğim şampiyonluklardan biri olan 2007-2008 sezonuna;

    2000'lerin ortalarından beridir süregelen fenerbahçe dominasyonunun ve bir önceki sezonda yaşanılan rezalet sezon ve sulu derbinin akabinde takımın başına getirilmiş, gelir gelmez de takım üstünde otorite kurarak, önceki sezondaki takımı direkt dağıtarak, bizim zaten sürekli alışık olduğumuz takımı 0'dan kurma akımını başlatmıştır.

    sakatlanan linderoth'dan, yetenek olarak ronaldinho seviyesinde olan ama kafa olarak ali asım balkaya kasası takılan lincoln'den hayır gelmeyeceğini anlayarak genç oyuncularla birlikte çoğu maçta takımı 11 türk'le sahaya çıkarmıştır.

    mehmet topal, arda turan, barış özbek, serkan çalık, sonradan alınan emre güngör, kalede orkun-aykut ikilisi falan, bildiğin şu kadroyla çatır çatır top oynatmıştır. o dönemler menejerlik oyunu hilesini kullanan ergenler gibi fenerbahçe, carlos, alex, deivid, volkan, aurelio falan takılırken, kalli'nin getirdiği gurtbeçiler, acun'un yetenek sizsiniz proramında beatbox yapan tiplerden hallice topçulardı.

    sağlık sorunları ve yönetimle yaşanan sorunlar nedeniyle ligin son 6 haftası takımdan ayrılmak zorunda kalmış, yine bir galatasaray geleneği olan, şampiyonluk potasında olan galatasaray > los galacticos anlayışıyla, son 6 maçı cevat güler eşliğinde çatır çatır oynayarak kazanmış ve sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüslemiştir.

    mehmet topal'ı türk futboluna armağan eden, arda turan'a savunma yapmayı öğreten, hasan şaş'ı yokluktan sağ bek oynatarak verim alan adamdır. arda'nın imza hareketi olan kayarak top çalma olayı kalli döneminde vuku bulmuştur.

    zaten performans olarak galatasaray'da sevdiğim (şimdilik) 3 teknik direktörden biridir;

    1- imparator
    2- lucescu
    3- kalli
    4- okan buruk (loading)

    bugün doğum günüymüş. çok yaşasın, sağlıklı yaşasın. çok severim kendisini.
App Store'dan indirin Google Play'den alın