• 396
    bizim ülkemiz gibi yerlerde gerçekler değil algı yönetimi düzenin başrolündedir. doğru olana değil sesi çıkana bakılır. kabul edelim ki fenerbahçe bu konuda çok iyi.

    iş yerlerinde, arkadaş ortamlarında, okulda vs. rakip takip takımın taraftarları ile sağlıklı ve seviyeli futbol tartışmaları yaşanabiliyor mu? hemen terör örgütü, şike gibi hakaretlere başvuruluyor. en küçük bir tolerans gösteriyorlar mı?

    basketbol, voleybol gibi spor branşları bizim ülkemizde futboldan sonra gelir. orda bize karşı elde ettikleri bi galibiyetten sonra bağıra çağıra dile getirirler. lâkin futbolda ise tam tersi olayda görmedik, duymadık, futbol ne ya da böyle bir zamanda ne maçı şeklinde davranılır.

    kabul edelim şike sürecini çok iyi algı yönetimi ile kendilerine çevirdiler. başkaları olsa çok ciddi güç kaybı yaşardı. en azından gerine gerine haksızlığa uğradıklarını söylemezdi.

    en son oynanan maçta aleyhine kırmızı kart çıkmamış, iki penaltı ile galibiyeti almış takım çıkıp da bizi doğradılar diye bas bas bağırır mı? bunlardan başka kim yapar? turgay, tahir ve iki ahmet ile sosyal medyada yangın çıkarıyor. sadece ses çıkarmak için. haklı olup olmamaları ikinci planda.

    bir sezonda şampiyon olan takım için tabii ki aleyhine ve lehine hakem hataları olabilir. bu normaldir. lâkin kimse bunlar kadar zeytinyağı gibi üste çıkmaz.

    saha dışında bunlar gibi olamayız. bu konuda gerçekten de çok büyükler. hepsi bir ağızdan konuşurlar. bunlarla mücadele etmek ne kadar gerekliyse o kadar da bizi kirletir. çamurla kavga edenin de üstü kirlenir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın