• 451
    bir sezonu yarışmacı olamadan geçirmemiz haricinde çok yararlı olmuştur. bir sezonu bu uğurda feda etmek hiç de mantıksız değilmiş. zaten takımın teknik direktörü taraftarı acayip başarılara alıştırmış fatih terim yerine başka birisi olsa bu kadar tepki de çekmeyecekti muhtemelen. hoca terim olunca ister istemez herkes başarı bekliyor.

    bu dönemde 25 milyona yakın para harcadık, mohamed'i dahil edersek ki edelim, 30 milyona yakın para harcadık. nedense bu çok önemsenmiyor ama bunu yaparken de maaşlardan yaklaşık 20 milyon tasarruf sağladık.

    bu dönemde alınanlar üzerinden bir hesap yapacak olursak tahmini olarak nelsson 25, boey 20, mohamed 6, morutan 5.5, berkan 4, barış alper 5 olmak üzere yaklaşık 65.5 milyon gelir elde edilmesi bekleniyor. harcanan bedelin en kötü iki katı demek. bu planlama uğruna yerine oyuncu alınmayıp oynatılıp gelişmesi düşünülen kerem aktürkoğlu ve marcao gibi isimleri hesaba hiç dahil etmedim. onları 12m ve 15m diye dahil edersek 92.5m ediyor.

    kısaca bir aksilik olmazsa bu planlama daha ilk 2 senesinden sadece transfer geliri olarak bize neredeyse 2 adet şampiyonlar ligi geliri (~35m) sağlamış olacak. en kötü senaryodaki durumumuzu belirtmek için 2021-22 sezonunda avrupa liginde elde edilen başarı gelirlerini de kerem ve marcao gibi bu hesaba dahil etmiyorum. geçen sene sonuçlar yüzünden üzgünlükle ve sinirle değil de aklı selim ile düşünen taraftarlar da bunu öngörerek kadronun uzun vadede enkaz değil miras olduğunu savunuyordu.

    buradan sonra önümüz düzlük kaybettiğimiz tek şey en yakın rakibimizden 3 fazlamız olan süper lig kupası oldu ki onu da rakip olarak bize çok uzak olan bir camia aldı. bence buna fazlasıyla değer. anlık sinirlerle kulüp efsanelerine ve değerlerine karşı saygımızı da kaybetmemeye özen gösterirsek daha iyi olacak. galatasaray taraftarı diğerleri gibi alexçi, aykutçu, ersuncu, vitorcu, ıvırcı, zıvırcı diye bölünemez hele hele bu kulübü türkiye'nin ve avrupa'nın en büyüğü yapmış fatih terim üzerinden hiç bölünemez.

    bu senenin sonunda şampiyon olup olmamamızdan tamamen bağımsız olarak söylüyorum ki saha dışında dursun özbek, metin öztürk ve erden timur saha içinde ise okan buruk yönetiminde dominasyon kuracağımız yıllar bizleri bekliyor.

    artık yavaştan moda da girelim...
    #tekbüyükgalatasaray
App Store'dan indirin Google Play'den alın