• 1429
    çok garip bir noktaya evirildi. lig sonuncusundan liderine herkes hakemlere saldırıyor. tamam hakemlerin seviyesi çok düşük, buna kimsenin itirazı yok. ama artık olay çığırından çıkmaya başladı.

    dün fenerbahçe 1 penaltı için olayı okan hocanın oğluna küfür etmeye, uçakta hakem darp etmeye kadar götürdü. beşiktaş taraftarı hakeza aynı. biz de kendimizi hariç tutamayız, orta sahada 2-3 faule atlanan 2 sarı karta hakemlerin ne eyyamcılığı kalıyor ne operasyon çocukluğu. her hafta hakem konuşmaktan futbol izleyemez, futbol konuşamaz olduk.

    dünyanın hiç bir liginde 20 tane felix brych, 20 tane nicola rizzoli, howard webb vs. yok. kaldı ki bu hakemler de sürüyle hata yapıyor. sıralamada 2. olan cüneyt çakır (ki ben de yurt içinde ayrı yurt dışında ayrı yönettiğini düşünüyorum) dahi yaranamıyorsa ebediyete dek kimse memnun olmayacak bu işten. bu sadece süper lig seviyesinde de değil, 3. ligde bile tribündeki 50-100 kişi sahaya atlamaya ve hakemi dövmeye çabalıyor.

    bu bir özeleştiridir. biraz sakin olmak, futbola odaklanmak gerek. hakem hatası dünyanın her ülkesinde, her liginde bu işin bir parçası. ha, yönettikleri hemen her maç skora etki eden hatalar yapıp kantarın topuzunu kaçıran ali palabıyık, mete kalkavan gibilerin düdüğünü asmasında hemfikirim. ama misal halil umut meler derbide rakibe 4-5 tane ucuz faul çaldı diye operasyon hakemi oluyorsa işimiz var.

    başta kendimi, takımdaşlarımı ve tüm türk futbol camiasını sakin kalmaya davet ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın