resim
Karl-Heinz Feldkamp
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:90
Uyruk:Almanya
  • 507
    gördüğüm en iyi ''hoca''. en başarılı olmayabilir, en çok şampiyonluk kazandıran hoca da olmayabilir. ama en yokluk yaşadığımız dönemde belki de en kritik, en değerli şampiyonluğu almıştır.

    2007/2008 sezonunu;
    kalede orkun uşak - aykut erçetin
    stoperde emre güngör(22) servet çetin rigobert song
    sağ bekte sabri sarıoğlu(22) uğur uçar(20)
    sol bekte volkan yaman hakan balta
    orta sahada mehmet topal(21) ayhan akman barış özbek(20) lincoln
    kanatlarda arda turan(20) hasan şaş serkan çalık(21)
    forvette hakan şükür(35) ümit karan nonda

    ile şampiyon tamamlamıştır. bazı oyuncuların yaşlarını parantez içinde belirtme sebebim henüz potansiyellerine erişmemiş toy zamanları olduğunu göstermektir. hasan şaş ve hakan şükür'ün zaten yaşları sebebiyle içi geçmişti denilebilir. nonda sakatlıklardan müzdarip, lincoln ise disiplin sıkıntısı yaşıyordu. keza ümit karan'ın da çok disiplinli olduğu söylenemez.

    bu bir kısmı 20'lik toy, bir kısmı yaşlı, bir kısmı disiplinsiz kadroyla fenerbahçe'nin 6 puan önünde ve tam tamına 34 haftada 79 puanla şampiyon olmuştur. ki o fenerbahçe şampiyonlar liginde çeyrek final yapmış, kadrosunda formunun zirvesinde volkan, lugano, r.carlos, gökhan gönül, appiah, aurelio, alex, kejman, deivid gibi yıldızlara sahipti.

    rakiplerinden hem nitelik hem nicelik olarak fersah fersah gerideki kadroyla vura kıra 79 puan toplaması, o gittikten sonra performans aldığı oyuncuların bir bir dökülmesi (arda ve mehmet topal hariç) onun ne kadar büyük bir ''hoca'' olduğunu gösteriyor. gerets ve kalli'nin aldığı bu 2 mucize şampiyonluk olmasa fenerbahçe 2000'lerde ligi domine edebilirdi. hatta 2010'larda araya dahi giremeyebilirdik.

    son olarak başarısızlığına kadroyu, göreve geldiği süreyi, rakipleri, sahayı, havayı vs. bahane eden günümüz hocalarını gördükçe kalli hocama saygım artıyor. son cümlede herhangi bir hoca kastedilmemektedir, genellemedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın