• 2561
    oğullarına "hınç al"* ve "öç al"* isimlerini koyacak kadar şey bir babanın oğlu, türkiye'de yazılı basının ayağa düşmediği prime dönemlerindeki yazılı ve yazısız tüm kuralları belirleyen ekibin ağır topu, bugün sadece yaşı ve geçmişinden dolayı koftiden "duayen" sıfatı yapıştırılan tüm "ağır top"ların hocası, ve tabi ki hayatının bir döneminde bir şeyler başarmış her türk gibi tadında bırakamadığı için son 15-20 yılını karikatürize hatta şebek olarak geçirmiş bir insan.

    özel televizyonların kurulmasından tüm medyanın bir ya da iki patronun eline geçtiği döneme kadarki süreçte türk medyasına yön vermiş pek çok ismin ya doğrudan hocası, ya da dolaylı yoldan danıştığı akıl hocasıdır. seksenli yıllarda bugün nostalji yayınlarında ballandıra ballandıra anlatılan pek çok alandaki pek çok dergiyi ya çıkartmış ya da çıkartan ekibin içinde olmuştur. yanında çıraklık yapanlar, alt kadrosunda muhabir olanlar ondan edindiği bilgi ve deneyimle kariyerlerinin belli bir döneminde gazete-dergi hatta kanal yönetebilecek hale gelmiştir.

    fatih hocamın zamanında dediği gibi futbolu da, basketi de, modayı da bilirdi. trafik polisinden türk havayollarına kadar her şeye ve herkese de çatabilirdi. özellikle seksenli-doksanlı yıllarda bilgiye ulaşım sınırlı olduğu için elbette imkanlarla doğru orantılıydı. herkese ve her şeye çatma ise yıllar içinde "çok bilen adam"dan huysuz ihtiyar tavrına evrilmişti. zaten türklerdeki en kronik hastalıklardan biri tadında bırakamamak, zamanı gelince köşesine çekilememektir ya; o da ayrı bir konu...

    seksenlerin sonunda doğmuş biri olarak gazete okuyup televizyon izlemeye başladığım dönemde ister istemez adını duyup öğrendiğin bir insandı. ancak kendisini gerçek anlamda tanımam 8 mart 2003 galatasaray fenerbahçe maçı öncesi tahmin yaptığı, eski açık sarı desene belgeselinde de yer verilen o meşhur 90 dakika programıyla olmuştur.

    (bkz: #630541)

    tabi ne olursa olsun büyük bir galatasaraylıydı. özel televizyonların yeni yeni açıldığı avrupa avrupa duy sesimizi yıllarındaki pek çok maçta yorumcu olarak görev yapmıştır. ekranlarda yer yer ömer çavuşoğlu ile, yer yer de can bartu ile efsane atışmaları olmuştur. cemiyet tarafını zaten anlatmaya gerek yok...

    eminim can bartu ile çoktan atışmaya başlamışlardır orada...
App Store'dan indirin Google Play'den alın