• 40
    gs sözlük basta olmak uzere futbolu bilen insanlarin bilmedigi kural. sadece bu kural degil, iyi kotu futbol takip eden herkesin bilecegi kurallardan bihaber yazarlari gorunce sasirmiyor degilim. kurali soyluyorsun, hala inanmiyor :)

    fifa diyor ki: carpma dahi olsa, elle atilan goller ve elle oynamanin hemen akabinde atilan goller iptal edilir.

    daha once pozisyon baslangicindaki carpmalara da el caliniyordu ancak daha sonraki duzenlemede basitlestirdiler. direkt elle veya hemen sonrasinda gol olursa iptal ediliyor.

    normalde el calinacak pozisyonlar zaten el. durum ne olursa olsun. yukarida bahsettigim gole sebep olan carpmalar icin. penaltilar icin yapilan el tartismasi ile karistirilmamali.

    --- alıntı ---

    scores in the opponents’ goal: -directly from their hand/arm, even if accidental, including by the goalkeeper; or -immediately after the ball has touched their hand/arm, even if accidental.

    accidental handball that leads to a team-mate scoring a goal or having a goal-scoring opportunity will no longer be considered an offence.

    --- alıntı ---

    (bkz: 15 ekim 2022 kayserispor galatasaray maçı)

    bunu yazarken okan hoca da elma ile armutu karistirdi. yapma hocam. hakemler mukemmel degil ama bu macta hakemlik bir sey yok. antep macinda abdulkerim'i atmasi skandaldi ancak bu macta bir sey yok. pva neden oynamiyor? kazimcan-mertens kanadiyla neyi amacladin bunlari anlat.
App Store'dan indirin Google Play'den alın