aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 6672
    eskiden sizin adiniza kombine alirdi bu guruh, sen de parasini (genelde fazlasini) odeyerek teslim alirdin kombineyi.

    akabinde, protesto ettiklerini protesto etmezsen, cagirdiklari yerlere gitmezsen, kasinin ustunde gozun var diye o kombineyi iptal ettirir, baskalarina verirlerdi. bunu birebir yasayan 2 insan tanidim.

    evet, parasini verip aldiginiz kombineyi, aslinda arka planda kombine "onlarin adina" oldugu icin iptal ettirip, yeni kart cikarttirip baskasina verirlerdi. hatta parasini verdiginiz o kombineyi, macin 2 saat oncesinde gidip teslim alip, mac sonunda geri teslim ederdi bazilari.

    gencligimde, icerisinde fetocu doluydu. yavas yavas alt kollari da "malum universitelerden" adamlarla doldurdular. facebookta feto'ya sovdugum icin tehditler aldigimi hatirliyorum. hatirladigim bi kac tanesinin instagramina, facebookuna baktim biraz once; nasil olduysa feto asklari aniden bitmis, ataturkcu olmus bir kac tanesi.

    bu ortam bana guzel insanlar tanima firsati verdi, ayni zamanda ulkenin neden bok cukuruna dondugunu de an ve an gosterdi. bozulmusluk, guc/para hirsi, kucugu ezme, buyugunun gotunu yalama, liyakatsizlik ve rusvet gibi hayatimda hic duymadigim, bilmedigim seyleri burada gordum, insanlarin gozlerinin icine baka baka ogrendim.

    masum genclerin, isinde gucunde olan insanlarin zaman, vakit ve efor harcamamasi gereken, mafyatik bir gruptur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın