resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 6873
    marsilyalı futbolcular ilk tökezlemede bu adamı yerler. takım yönetmek sadece antrenman yaptırıp taktik vermekle olmuyor. mou bile diyordu. 15-20 sene içerisinde futbolcular çok değişti. tudor biraz o eski kafalara yakın bir adam. geldiği hiçbir takımda uzun süre çalışabileceğini hiç sanmıyorum.

    bizde de sneijder-belhanda konusunu yönetemeyişi, riekerink’ten devraldığı takımı o sezon ileri taşıyamayışı, lige hızlı başlamışken tökezleyince yanında kimse kalmayışı hep aynı zihniyetin sorunu. bu yüzden tudor’un cv’si daha dolu olsa da hocalığı bence riekerink kadar değildir.

    yine aynı zamanda yaklaşım olarak çok eleştirmiş olsam da fatih hocanın haldun domaç’a dediği “bizle birlikte olan düşmez” merkezli hayat felsefesi yönetim-futbolcu-taraftar olarak bir bütünlük oluşturduğunda son düzlükte her zaman takımı için kendini ortaya koyan fedailer, başarı hikayeleri ortaya çıkarıyor.

    tudor ise işin bu kısmını beceremiyor. kimse tudor için rakibe diklenmez, kendini feda etmez, kriz anında elini taşın altına sokmaz. bu yüzden de tudor geldiği yerde uzun süre pek kalamaz. her ne kadar deliliğini, tekere çomak sokan kafa yapısını sevsem de bu kafayla 20 sene önce belki başarılı olurdu. 2022’de olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın