resim
Domènec Torrent Font
Görev:Teknik Direktör
Takım:San Luis
Yaş:62
Uyruk:İspanya
  • 3286
    kesinlikle futboldan anlayan bir adamdı. bildiğim kadarıyla da oyuncularla arası çok iyiydi. işin oyuncu yönetimi kısmında da bir problemi yoktu aslında. ancak belli bir oyun sistemini takıntılı bir şekilde oynatmaya çalışması rezil bir futbola sebebiyet verdi. bize guardiola'nın sistemini zorla giydirmeye çalıştı ama olmadı.

    mesele pas futbolu oynatmaya çalışması falan da değil. doğru diziliş ve görevlerle pas futbolunu da iyi oynatabilirsiniz. ancak oyunculara verdiği görevler, onların sahada konumlanması vs. bize hiç uymadı gerçekten. sırf çizgiye basıyor diye morutan yerine babel'i tercih etmesi, pres gücü yüksek ve fiziğiyle rakip defansı dağıtabilen mostafa mohamed yerine koşu bile atmakta zorlanan gomis tercihi, taylan'a sırtı dönük top aldırması, ileri top taşıyamıyorken ısrarla cicaldau ve berkan'ın ikisini de rakip half space'lerde bekletmesi (bu resmen orta sahasız, saçma sapan bir oyun görüntüsü ortaya çıkardı), takım boyunu kısa tutacağım diye topun arkasına geçtiğimizde hiç çıkamamamız vs. modern futbol oynatmaya çalışırken garabet futbol ortaya çıkmasına sebep oldu.

    yine de hakkını vermek lazım. pva, kerem, berkan üçlüsünden zaman zaman güzel işler çıkardı. hatta burada ölümüne eleştirilen berkan, torrent döneminde set oyunundan nadiren attığımız gollerin birçoğunda pay sahibiydi. ancak bu tarz hücumların hiçbir zaman devamlılığı olmadı, çünkü mesele topu o bölgelere sokabilmekti zaten.

    muhtemelen bu seneki kadroyla daha başarılı olurdu, ancak bana göre galatasaray'ın teknik direktörü hiçbir zaman bu tarz belli bir oyun sisteminde takıntıları olan bir hoca olmamalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın