• 31521
    aslında güçlü forvet ve güçlü forvet arkası tabi gönülden geçen (burada güçlüden kastım kalite anlamında), ancak geldiğimiz noktada, +3 yerli kuralı nedeniyle belki de bir tercih yapmamız gerekiyor.
    çok geriye gitmeden son 5 sezonu ele alalım; şöyle gümbür gümbür oyunu domine ettiğimiz, 4-5 gollü galibiyet sayımız iki elin parmakları kadar ya da bir tık fazlasıdır, ama eminim ötesi değil.
    hal böyleyken aynı süreçteki forvet oyuncularımızı da bir hatırlayalım;
    gomis (ilk gelişi), eren, diagne, mitroglou, falcao, andone, mustafa ve bugüne gelirsek yine gomis, seferoviç ve son olarak icardi...
    aslında kağıt üzerinde gayet de dolu dolu, kariyerli bir topluluk göze çarpıyor. ama aldığımız performanslar malesef hiç de tatmin edici olmadı (bu sezon özelinde başlangıç olarak diyelim)
    (bkz: süper lig 2022-2023 sezonu)
    ben o zamanlarda da benzeri düşünceleri taşıyordum, şimdi de aynı; bizim ana sorunumuz golcüden, forvetten, santrafordan ziyade topu o bölgeye taşıyacak sistemi bir türlü hayata geçiremememiz oldu.
    şimdi bu sezona gelirsek, yine önde yaşını, form durumunu geçtim, avrupa futbolu'nda isimleri bilinir 3 forvetimiz var ve ligin ilk 8 haftasında rakip filelere attığımız gol sayısı 9, bunun da ikisi rakiplerin kedi kalelerine gol atması.
    tam olarak çözülmüş diyemesem de topu biraz biraz rakip kaleye getirmeye başladık gibi, ama şimdi de bitiricilik problemimiz baş gösteriyor, öyle ki, kaliteli ayak dediğimiz, jeneriklik gollerini izleyerek takıma geldiklerinde hayaller kurduğumuz isimler altı pastan topu kaleye dürtememekte.
    bitiricilik elbette çalışma ve tekrar isteyen bir konu, bu zaten olmalı, ama yapılabilecek diğer hamle ise ileride 3'ünden birini koymak durumunda kaldığımız icardi, gomis, seferoviç yerine, formsuz olan kerem ve yunus'u da dinlendirme adına, acaba en uca barış ile başlayıp, arkasını torreira - midtsjö - mata - mertens - rashica beşlisiyle mi donatsak.
    yapabilirse barış'ın ön tarafta yapacağı baskı, oraları karıştırması, topun kıymetini ve pozisyon almayı biraz daha bilebilmesi, torreira ve midtsjö'nün serseri topları toplaması ve mata-mertens-rashica'nın (ya da yusuf da olabilir) kreatifliği sayesinde biraz daha pozisyon zenginliğine, ve dolayısıyla gol sayımızda artışa ulaşır mıyız diye kafamda acabalar belirmiyor değil zaman zaman.
    tabi bu isimlerin oynayabilmesi adına geride de, zaman zaman başka girdilerde de denk geldiğim şekilde, belki stoper olarak emin, sol bek olarak abdülkerim opsiyonunu düşünmek gerekecek.
    unutmadan, burada önemli noktaların başında elbette bu oyuncuların top rakipteyken kompakt durabilmesini sağlamak geliyor. bu ne derece başarılabilir emin değilim, zira 34-35 yaşlarında mata-mertens ikilisinin varlığı söz konusu.
    gerçi bir yandan da 22-23'lük yunus ve kerem varken işin savunma yönünde kuş mu konduruyorlar sorusu da akla gelmiyor değil.
    sonuç olarak, bu opsiyon daha çok pozisyon bulmamızı sağlar gibi geliyor bana. kenarda da taze kuvvet yunus, kerem (hem biraz toparlanmış olurlar), berkan, dubois, oliveira, 3 forvetimiz hazır kıta olarak beklerler.
    özetle;
    ...................muslera....................
    boey - nelson - emin - abdülkerim
    ............ torreira - midtsjö .........
    ........rashica - mata - mertens (yusuf)
    .................... barış ......................

    11'i en azından bir hazırlık maçında denenmeye değer bence...
App Store'dan indirin Google Play'den alın