• 55
    iki çeşit eleştiri vardır ve tanım olarak malesef ülkemizde bu ikisinin ayrımı yapılmadığı için oyuncularımızı ekseriyetle aşağı çeken bir mizaçta yapılmakta olan değerlendirmedir. nedir bunlar:

    1) bir insana yapılan eleştiri.

    2) o insanın aksiyonlarına, fikirlerine ve kararlarına yapılan eleştiri.

    "kerem karaktersiz-karar vermeyi bilmiyor-bu seviyelerin oyuncusu değil." ilk türde eleştiriye örnektir. oyuncuyu aşağı çeker. oyuncuyda reaksiyon ve camiada kutulaştırma oluşturur. statik bir dünya görüşünün sonucudur ve oyuncuyu o eleştiriye hapseder bırakır.

    "kerem bu tip pozisyonlarda farklı pas opsiyonlarını daha sık aramalı." ikinci türde eleştiriye örnektir. hatayı gösterirken daha iyi olan opsiyonu da vurgular. gelişim odaklıdır. oyuncunun potansiyeline odaklanır.

    çizginin neresinde duracağına siz karar vereceksiniz. ama unutmayın ki her etkinin bir tepkisi var bu hayatta. oyuncuların karakterine, kimliğine yaptığınız her eleştiri bir sonraki maçta kafalarında bozuk plak gibi çalacak ve taraftarın uğultusuyla bu ses daha da yükselecek.

    gelişim odaklı eleştiri bizi ileri götürür. kimlik odaklı eleştiri bizi kutuplaştırır. lütfen bu sözlükten başlayarak bu kültürü yayalım, çok rica ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın