• 31517
    2022/2023 sezonunda başakşehir ve konyaspor dışında en olgun futbol oynayan takım. eksikleri hâlâ var ve gol bulmakta sorun yaşıyor ama oynadığı futbol şampiyonluk yolundaki diğer rakiplerinin tümünden daha olgun, daha sürdürülebilir ve daha mantıklı.

    burada insanların kafasını en çok fenerbahçe karıştırıyor çünkü çok coşkulu bir futbol oynuyorlar. fakat fenerbahçe'nin çok sık iç sahada oynadığını ve bu maçlarda örneğin alanyaspor gibi fenerbahçe'nin oyun tarzını davet eden takımlarla karşılaştıklarını unutmamak lazım. ayrıca biz 8 resmi maça çıkmışken fenerbahçe şu ana kadar 15 resmi maça çıkmış durumda. bugün yorumcular, hiçbir büyük takımın oyununu gerçekten oturtamadığından bahsediyor ve ekliyorlar: "okan hoca için 8 maç yeterli olmalıydı" ama aynı yorumcular "jesus için 15 maç yeterli olmalıydı" demiyor. bu saçmalık. kaldı ki galatasaray çok daha iyi bir takım savunmasına sahip fenerbahçe'den. adana demispor maçında çok pozisyon verdiğimizden bahsediliyor örneğin ama bu pozisyonlardan sadece biri organizeydi. konyaspor da uzaktan şutlarla tehdit yaratmıştı.

    bir diğer önemli husus da şu: galatasaray'ın zaafları, kullanması daha zor zaaflar. daha oyuncu performansı bazlı durumlar söz konusu. fenerbahçe'nin zaafları ise oyuncu karakteri bazlı zaaflar. nedir onlar? hantal stoperler mesela. bu adamlar asla hızlanmayacak. iyi pozisyon alabilen stoperler de değiller. yine oyunu dinlendirebilecek, tempoyu ayarlayabilecek oyuncularının sayısı ve kalitesi de bize nazaran az. evet, daha tempolu oynayacaklar ve tüm sezon daha zevkli maçlar izletecekler... ama bizim kadar doyurucu bir futbol sahaya sürdüklerini ve sürebileceklerini düşünmüyor. demem o ki, biz akşam yemeğiysek fenerbahçe biranın yanındaki cips. eğlenceli ama karın doyurmaz.

    elbette bu yorumumdan fenerbahçe bizi geçemez gibi bir öngörüde bulunduğum çıkmasın. futbolda birçok etken var. yalnız, uzun vade için galatasaray çok daha doğru adımlar atıyor diye düşünüyorum. galatasaray futbol takımı iyi, hatta çok iyi yolda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın