• 31515
    hoca kötülüğünden değil yerli kuralının kanat mevkisine sıkışmasından dolayı skor almakta zorlanan takım.

    rakipte haaland oynamıyor ama kalesinde yerli var, haliyle sahada kalıyor 2 yerli zorunluluğu. bu iki yerliden birini bazı takımlar ikisini de geride kullanınca ileri uç yani büyük takımların çoğunlukla topu oynadıkları bölgede full yabancı oynayabiliyorsun. futbolda yerli yabancı olayına inanmıyorum fakat ileri uçta oynayan yabancı yerine yine yedekten farklı profilde yabancı sokabilirsin. mesela senin kanatlarından birisi yabancı olsun, atıyorum yusuf demir, bu oyuncu yorulduğunda yerine rashica, alan bulamadığında yerine mata'yı sokabilirsin. fakat galatasaray'da yunus veya kerem yerine yabancı sokmak için 2-3 oyuncuyu yerinden oynatman gerekiyor. berkan'ın sol beke geçtiği denklemde bazen bir kanadını komple değiştirmiş oluyorsun, üstelik bek pozisyonunda da o mevkinin oyuncusu oynamamış oluyor.

    burada da mesele kadro mühendisliğinin yanlış yapılmasına geliyor. emre kılınç'tan bu kadar kolay vazgeçilmese hem kanat rotasyonunda daha az top kaybı yapması sebebiyle bir rekabet yaratabilirdin hem de orta sahanın ortasında değerlendirme şansın olurdu. en kötü ihtimalle barış alper'i veya berkan'ı sol beke atacağıma kılınç'ı atardım.

    ayrıca kerem ve yunus aynı profilde iki oyuncu. biri oyun kurucu kanat şeklinde oynasa bu kadar problem olmaz. yunus'un dar alan becerileri ve topla ilişkisi kerem'den fersah fersah önde. ayrıca alt yaşlarda 10 numara oynaması sebebiyle bi yatkınlık da vardır. arkasında bindiren boey ile bu görevi üstlenebilir diye düşünüyorum.

    bu ikili mevcut oyun planında maç başına 30 ila 40 arası top kaybı yapıyor. bu top kayıpları rakibe geçiş imkanı tanımak, takımı geri koşturmak, ileriye yerleşememek demek. girdiğin pozisyonları da değerlendiremediğinde bu sorunlar ortaya çıkıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın