resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 6823
    biraz dalga geçmeye geldim.

    kadir mısıroğlu ve türevleri vardır bilirsiniz. hep bir alternatif tarih yaratmaya çalışırlar çünkü gerçek hayatta yaşanılanlar onları kesmez, kabullenemezler yaşanılanları. bu yüzden hep bi fantastik edebiyata yönelmişlerdir. işte çanakkale savaşı’nda gökten askerler indi, yok kurtuluş savaşı’nı aslında vahdettin başlattı, atatürk tek kurşun sıkmadan ülkeyi kurdu gibi. biliyorsunuz işte, açın youtube’a bakın, çarşaf çarşaf vardır böyle hikayeler anlatan şarkatanlar. ara ara da bunları ısıtıp ısıtıp önümüze koyarlar ki cahil halk bir gün nasılsa inanır diye. bir yalanı ne kadar çok söylerseniz, artık gerçeklikten farkı kalmaz o yalanın. siz yalanın kendisi olursunuz ve yaşanmış gibi anlatırsınız bir süre sonra. başka bir çareniz kalmaz çünkü. insan beyni çok değişik bir organ.

    ben bu tudor-torent vb gibilerinin hayranlarını da işte yukarda bahsettiğim tayfaya benzetiyorum bu yüzden. sanki tudor döneminde freni patlamış kamyon gibi uçuruma giden takım bizim takım değilmiş gibi, sadece ilk haftalarda oynanan futbol övülüyor dikkat ederseniz. ama görüyoruz, ben ve birçok arkadaş derbi maçları ve diğer haftalardaki oynanan futbolu örnek veriyor ama her nasılsa bu tudor fan’ları o maçlarla ilgili tek bir kelime bile etmiyor. neden acaba? en off olan entry’lerimden birine bakın, tudor’un derbi performansını paylaşmışım. tek bir kişisel yorum yok. derbi skoru ve oynanan futbolu paylaştım. seri bir şekilde off verildi. neden? çünkü kaldıramıyor bu arkadaşlar bazı şeyleri. arkadaşlar, bazı şeyleri kaldıramıyorsanız, tıbbi çözümleri var. yani görmezden gelerek bunu çözemezsiniz. tudor dedim ama torrent fan’ları da böyle. gerçi onlar artık yoklar. 3 ay önce burda çarşaf çarşaf torrent övülüyordu. hadi översin tamam da torrent övmek için imparator’a laf çakılıyordu. şimdi kimseler bahsetmiyor torrent’ten. ya ben kendimden şüphe ediyorum, ben mi övdüm torrent’i diye. ya da ben şizofrenim, o yazılar yoktu, ben kafamdan uydurdum. başka bir seçenek yok.

    arkadaşlar; kimse sizin tudor, torrent sevginize bir şey demiyor. ineğe bile tapıyorlar dünyada, tudor’a neden tapılmasın ama bir şeyi yücelteceyim diye kadir mısıroğlu eşrafı gibi alternatif tarihler yaratırsanız, tepki alırsınız. sonra da düşünce özgürlüğü nerde diye galatasaray sözlük başlığına yazarsınız. dediğim gibi kimse sizin tudor ya da torrent sevginize bir şey demiyor. sadece saçma sapan kıyaslamalarınızı kabullenemiyor insanlar. şampiyonluğu geç, 2019-2020 sezonunda, pandemi öncesinde 8 hafta üst üste galip gelen, 20 yıllık seriyi bitiren takım, tudor’un takımına 3 atardı. acı ama gerçek bu arkadaşım. tutup da sen “tudor’dan beridir top oynamıyoruz ): ): ):” diyemezsin. adam gelip, tudor’un ghost’ladığı donk ile şampiyon yaptı takımı. daha büyük bir hakaret olamaz sanırım bir teknik adam için. düşünsene, öğretmensin, sınıfından bir çocuğu “senden bir bok olmaz” diye resmen görmezden geliyorsun, senden sonra gelen öğretmen o çocuğu üniversite sınavında dereceye sokuyor. kusura bakma da o sınıftan kimse “ ya tudor hoca’nın ilk 8 haftada anlattığı dersi kimse anlatamamıştı” demez, diyemez. derse diğerleri bir taraflarıyla güler. lig 34 hafta arkadaşlar, en azından o sıralar öyleydi.

    tudor’a karşı bir nefretim yok. hatta başarılı olmasını da isterim. belki ileride yine yolumuz kesişir ama yapmayın, kendinizi millete güldürmeyin alternatif tarih senaryolarınızla. siz cem yılmaz değilsiniz, gerçekten gerek yok güldürmenize.
App Store'dan indirin Google Play'den alın