• 550
    muazzam bir tezle savunulan olay. ''tff'nin kendi yaptığı turnuva''

    1923'de kurulan tff'nin yapmış olması ya da şahit olması şampiyonluk sayılması için yeterli mi? mesela ben gidip sony televizyon aldım bozulunca tutup arçelik'den mi istiyorum iadesini? neticede ikisi de t.c. ticaret bakanlığı başta olmak üzere bir çok kurumun gözetiminde çalışıyorlar. bu adamlar 1959'da kurulan bir ligde öncesindeki alakasız turnuvaların skorlarını saydırmak istiyorlar.

    eğer tff'nin varlığı şampiyonluk sayılması için yeterliyse türkiye kupası da süper kupa da şampiyonluk hesabına katılmalı. hatta 2011/12 sezonunda hem normal sezon hem de playoff'u lider bitiren galatasaray'a iki şampiyonluk verilmeli, malum bu arkadaşlar tek yılda 2 şampiyon çıkarıyor falan.

    mesela türkiye süper kupası o kadar güzel ki; 4 büyüklerden üçünün 9'ar kupası var. galatasaray'ın 16.*
    türkiye kupası da fena değil hani. 18 galatasaray, 10 beşiktaş, 9 trabzonspor, 6 fenerbahçe.

    ee bunları niye saymıyorsun fenerbahçe? senin istediğin turnuvalar bambaşka bir organizasyon olan 1959 başlangıçlı ligin içine atılacaksa bizim istediklerimiz de sayılsın. el ele alalım yıldızlarımızı da şampiyonluk sayısı primlerimizi de. üstelik kat kat profesyonel ortamda oynandı bu kupalar. bakalım ne kadar samimisiniz? yoksa sadece kurnaz mısınız kendinizce?

    artık ''ciddiye almayalım, kaale almayalım, seviyelerine inmeyelim, sidik yarıştırmayalım'' falan geçiniz. vur kafasına ekmeğini al hale geldi koca galatasaray son senelerde. mhk'sı ayrı tff'si ayrı şimdi de adamlar senin 60 yılda kazanılan en çok şampiyon olan takım ünvanını oldu bittiyle gasp etme derdinde.

    evet tüm gündemimiz bu olmamalı. hatta az ve öz konuşmalıyız. başarısızlıkları arttıkça bu konuyu kaşımaları da artacak. biz önümüze baklmalıyız. ama sessiz sessiz ''aman nolacak ya'' da demememiz lazım. bakın sadece taraftar az buçuk tepki koyunca korsan logo kullanan bir çok medya kuruluşu geri adım attı. adamlar o kadar alıştı ki bizim sessizliğimize saniyesinde korsan logo kullanmaya başladılar. sıkıntı tam olarak burada aslında.

    türkiye cumhuriyetinde erkek futbol liginin şampiyonluk sayıları bellidir. 22 biz 19 fb diye gider. kimsenin başarısızlığını örtmek için tarihle oynamaya hakkı yoktur. o kadar da değil.

    edit: kupa beyi uyardı bjk süper kupa 10.
App Store'dan indirin Google Play'den alın