• 534
    1) neye dayanarak bu turnuvaları ulusal ilan ediyorlar?
    2) neye dayanarak hangi yil hangi turnuvayı kazananın ülke şampiyonu olacağına karar veriyorlar? mesela 1940 yılında milli küme turnuvasının kazananıni şampiyon ilan ederken hangi gerekçe ile 1944' de de milli küme turnuvası kazananini değil de türkiye futbol birinciliği turnuvasınin kazananı sayılıyor?
    3) örnek vermeye çalıştıkları liglerde ki durum ile iddia ettikleri şampiyonlukları durumu aynı mı? adam bana almanya ligini örnek vermeye çalışıyor. hani şu doğu ve batı almanya olarak iki farklı ülke oldukları zamanda. ya da eyalet sistemi ile yönetilen ülke futbolunu. arjantin ligini örnek veriyor, iki şampiyon çıkabiliyor diye. adamların profesyonel ligi bu şekilde kurgulanmış. isterse bir sezonda 3 şampiyon çıkartır. neticede buju ulusal ve sistemsel bir hale getirip ülkedeki tüm futbol kulüplerine kabul ettiriyorsun. ıngiltere' yi örnek vermek istiyor ama orada da epl öncesi yine ulusal bir lig söz konusu. zaten epl' nin kuruluş hikayesi de farklı.

    kaldıki örnek verdikleri ülkelerde yerel lig de olsa tek ve sürekli düzenlenmiş. atıyorum akdeniz bölgesi şehir takımları kendi arasında yerel bir organizasyon düzenliyor ve bunu 1923 den 1959 a kadar devam ettiriyor. tutup ikinci bir turnuva uydurmuyor.

    neresinden tutsanız elde kalan taleptir. kendi taraftarlarını uyumaktan başka bir işe yaramıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın