• 40
    türkiye'de malesef geyik boyutunda kalan hadise. netice itibarı ile ailesi tarafından gerekli beslenme ihtiyacı karşılanamadığı için düzenli olarak hastahaneye serum takviyesine götürülen bebeklerin ülkesi burası. yerli futbolcular arasından kaç tanesinin 17-18 yaşından önce dilediğini yiyip içebilecek maddi olanaklara sahip olduğu çok ciddi bir soru işareti. bu olanaklara sahip olabilen azınlığın ise ne kadarının doğru gıdalarla disiplinli bir şekilde beslenip gelişebildiği ise daha da büyük bir soru işareti.

    işbu şartlarda, oyuncuları bir yaz döneminde "geliştirecek" tijuana gibi gelenekler(!) de bizim spor kültürümüzde olmadığına göre türkiye'de doğmuş, türkiye'de büyümüş, profesyonellik öncesi dönemini tamamen türkiye'de "a little bit turkish way" geçirmiş bir sporcunun fiziğini geliştirebilmesi geyikten öteye geçemiyor.

    özenerek bakılan sporcu fiziklerinin çok önemli bir kısmı çok uzun yıllar süren planlı beslenme ve antrenman programlarıyla oluşturuluyor. gelişim çağında yetersiz beslenmeyle ziyan edilen yıllar ve gelişememiş metabolizmayı profesyonelliğe geçince bir yere kadar geliştirmek yine de mümkün. ama sezon içinde bile tek haneli yağ oranlarını göremeyen, 45 günlük sezon arasında %7-8 yağ oranı artışıyla dönen türk sporcusundan bunu beklemek de bir o kadar geyik kalabiliyor sadece...
App Store'dan indirin Google Play'den alın