resim
Marcos do Nascimento Teixeira
Takım:Sevilla
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.85
Uyruk:Brezilya
  • 4312
    mevcut piyasada ederi maalesef 15 milyon civarlarında olan futbolcu.

    bence marcao muazzam bir stoper ve normal şartlarda çok daha yüksek paralara gidebilir. ancak türkiye piyasası böyle. pandemiden önce pek çok yüksek bonservisli transfer yapıldı türkiye'den yurtdışına. gidenlerden hiçbiri doğru düzgün performans gösteremedi. sörloth, muriqi, cenk tosun, cengiz ünder (roma ve leicester'da tutunamadı), ozan kabak, yusuf yazıcı vs. bu isimler çok yüksek paralara gittiler ama hiçbiri gittikleri takımlarda dişe dokunur işler yapamadılar genel olarak. bunun için kariyer seyirlerine bakmak yeterli olur. içlerinde en dişe dokunur adamlar cengiz ve yusuf ama onlar bile kalıcı olamadılar takımlarında.

    yüksek fiyatlarla gidenlerin aksine çağlar gibi, zeki çelik gibi alt liglerden orta sıra takımlara gidenler daha çok başarılı oldular avrupa'da. keza ihtiyar burak yılmaz 17 milyona giden yusuf yazıcı'dan daha dominant bir performans gösterdi. hal böyle olunca kimse kolay kolay buralara o paraları vermek istemiyor.

    ayrıca pandemiden sonra da piyasada fiyatlar düştü. yine çok para harcayanlar var ama genel olarak ortalama düşük. mesela avrupa liginin şampiyonu frankfurt'un stoperi de 21 milyon civarına transfer oldu haberleri dolaşıyordu.

    o yüzden yapacak bir şey yok. devamlı oyuncu satarak türkiye piyasasını yükseltmek lazım. işte o zaman biz de avrupa piyasasında rakamlarla futbolcu ihraç ederiz. ayda yılda bir yapılan tesadüfi satışlara devam edilirse piyasamız buralarda takılmaya devam eder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın