resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 35531
    son döneminde belmas yönetimi tarafından kandırıldığını düşündüğüm efsane hocamız. çok rahat başarı için genç oyuncular yerine daha hızlı katkı verebilecek maliyeti yüksek oyuncular isteyebilirdi. fakat belmas yönetimi hocaya yeni bir yapılandırma ve 3 senelik projeksiyonla yaklaştılar. hoca da bu yönetimin bu projesine inanarak kariyerini riske etme pahasına takımın ve kulübün geleceği olarak gördüğü gençleştirme sürecine girdi.

    fakat ön göremediği belmas ve yönetiminin bu kadar tutarsız ve yanar döner olabilecekleri idi. neticede sürecin daha ilk yılı tamamlanamadan hocaya büyük saygısızlık yaparak, hoca daha takımın başındayken başka hocalarla görüştüler.

    hocanın ve scout ekibinin son yıllarda gündeme getirdikleri nerdeyse tüm futbolcular, rakiplerin ağzının suyunun akmasına neden olmadı mı? bir kısmını almaya çalıştırlar, bir kısmını da kendi takımlarına kattılar.

    bütün bu sıkıntılara rağmen hoca avrupa'da çok iyi işler çıkardı. şl grubu seviyesi bir gruptan takımı grup lideri olarak son 16 ya taşıdı.

    ligde bu kadar başarısız olmasının da iki temel sebebi vardı bence.

    1. tff ve tüm kurullarının hocaya, dolayısıyla takımımızı olan düşmanlıkları ve taraflı uygulamaları
    2. genç kadronun yoğun maç temposunu kaldıramaması ve ligde oyunu domine edecek yapının oluşturulamaması.

    yeni dönemde hoca gelir mi bilmem. ben şahsen isterim gelmesini. ortada dolaşan rakamlara bakınca (rose 4 milyon avro, de zerbi 5 milyon avro vs.) hoca en mantıklı çözüm olabilir. hocanın gelmesinin bir başka faydası; yeni yönetimin önünde halletmesi gereken çok fazla proje var. yönetim projelere odaklanırken, futbol takımını emin bir ele teslim etmek ayrıca o emin elin olası kötü sonuçlarda paratoner görevi göreceğini biliyor olmak, yönetim açısından çok avantajlı bir durum olacaktır.

    fakat şu da bir gerçek ki; hocanın kredisi bir önceki dönem kadar çok olmayacaktır. biraz daha fazla pragmatik davranması gerekir. hoca da bunun farkındadır.

    kısacası ben önümüzdeki sene sadece yerel liglerde mücadele edecek takımınızın başına hocanın gelmesinin en doğru karar olacağı inancındayım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın